newsletter rss
HotNews.ro

Print supply chain management in retail si FMCG


PDF Print
A | a
E-mail
de Nomade Communication | Vineri, 15 iunie 2018, 15:12 webReleases | Distributie / Retail

Agentia de Print a fost unul dintre partenerii conferintei "€žTAG- a Retail & FMCG conference for the modern world" organizata pe 13 iunie de BusinessMark. 

Evenimentul a avut drept teme principale: schimbarile care au influentat industria de retail si FMCG in ultimii ani, evolutia tehnologiei, profilul consumatorului, noile generatii si valorile acestora. In egala masura, vorbitorii au discutat despre formule de consum recente, despre schimbarile pe care companiile le fac constant pentru a adapta procesele operationale si a imbunatati colaborarea cu furnizorii si despre ajustarea constanta a strategiilor de vanzari si de marketing. In acest context, relatia dintre retail si FMCG devine tot mai importanta, iar o colaborare optimizata intre acestea este esentiala.

Interventia lui Calin Pascu a avut drept subiect provocarile referitoare la gestionarea printurilor care pot aparea in cadrul lantului de furnizori in industria retail & FMCG. Accentul a cazut pe identificarea celor mai potrivite solutii in print supply chain management, cu scopul de a preintampina posibilele erori si de a asigura distributia la timp a tipariturilor in magazine.

In ceea ce priveste print supply chain management, exista mai multe etape si tipuri de furnizori: agentii de creatie sau grafica, tipografii, transportatori si firme de distributie postala. Fiecare are un termen standard de livrare si orice eroare aparuta pe parcursul acestor etape va influenta negativ intregul proces si va determina pierderea resurselor. Din experienta noastra, putem spune ca exista o serie de solutii pe care o companie de print management le aplica cu scopul atingerii obiectivelor de print, cum ar fi: asigurarea back-up-ului, garantarea livrarii, desemnarea unui responsabil dedicat pentru proiect, accesul la furnizori specializati, livrare personalizata si multe altele, arata Calin Pascu, General Manager Agentia de Print.

Una dintre concluziile sesiunii a fost aceea ca, pentru a eficientiza lantul logistic, este necesara identificarea nu doar a unui furnizor, ci a unui partener de afaceri de incredere. In felul acesta, compania are certitudinea faptului ca, indiferent de dimensiunea campaniei de marketing sau de numarul locatiilor in care trebuie sa ajunga tipariturile, va primi solutia de care are nevoie, astfel incat sa fie indeplinite atat obiectivele campaniei, cat si cele de afaceri.

  86 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by