newsletter rss
HotNews.ro

3 retete delicioase si sanatoase cu sprot


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Miercuri, 6 septembrie 2017, 11:51 webReleases | Distributie / Retail

Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). In plus, acest aliment previne osteoporoza, anemia, precum si cancerul. E bine de stiut si faptul ca accelereaza metabolismul. Totodata, pestele poate avea efecte pozitive asupra depresiei si tulburarii bipolare. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care acest tip de carne nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. De aceea astazi iti recomandam cateva retete, foarte usor de preparat, delicioase si sanatoase cu sprot.

Salata cu sprot, varianta ideala pentru prima masa a zilei

Dimineata nu ai prea mult timp la dispozitie, insa specialistii in nutritie iti recomanda sa nu sari peste prima masa a zilei, aceasta fiind mai importanta. Asa ca, daca vrei sa ai parte de un mic-dejun sanatos, satios si rapid de preparat, alege sa pregatesti salata cu sprot afumat.

Iata de ce ai nevoie pentru aceast preparat: 250g de Eva sprot afumat in ulei vegetal, 2 cepe rosii, 2 oua, 100g masline, 2 linguri de ulei, o lamaie, sare si piper dupa gust. Pregatirea acestei retete este foarte simpla. Pentru inceput, e nevoie sa maruntesti sprotul din conserva si sa-i gasesti menirea intr-un castron adanc in care vei adauga ceapa taiata rondele, maslinele si ouale fierte taiate cubulete. Pentru a lega toate aceste ingrediente, se adauga ulei, lamaie, sare si piper, cat sa se amestece toate miresmele. Este excelenta cu paine neagra cu seminte.

Tocanita cu sprot la pranz

Sprotul este o varianta excelenta si pentru masa de pranz. Poate ca nu stiai, dar din sprot se poate face o tocanita de te lingi pe degete. Pentru aceasta, vei toca marunt 2 cepe, un morcov rondele, vei decoji si pisa 2 rosii. Incinge uleiul intr-o cratita mai promitatoare, dupa care rumeneste ceapa pana prinde culoarea soarelui, moment in care e timpul sa adaugi morcovul, 5 cesti de apa si una de vin alb. Se fierb bine legumele si se mai completeaza cu apa daca este nevoie, dupa care se adauga o jumatate de kilogram de sprot, sosul de rosii si o lingurita de sos de chilli. Se mai fierbe putin, pana cand pestele e numai bun si fraged, se adauga sarea si piperul si tocanita e gata. O poti servi calda, garnisita cu patrunjel proaspat si voie buna.

Cartofi cu sprot si smantana la cuptor pentru cina


Daca  vrei sa mananci acest tip de peste la cina, opteaza  pentru cartofi cu sprot si smantana la cuptor. Ingredientele care vor face ca reteta aceasta sa nu dea gres sunt 1.2 kg cartofi, 500g ceapa, 400g Eva sprot afumat in ulei vegetal, 600ml smantana, 4 linguri unt, 5 linguri pesmet, sare si piper. Dupa ce toate ingredientele au fost pregatite, se curata cartofii si se taie felii sau se dau pe o razatoare cu ochiuri mari. Ceapa va trece si ea prin acelasi tratament de curatare si feliere foarte fina, dupa care va fi prajita in unt, fara a-si schimba culoarea. Totul se prepara intr-un vas termorezistent pe care va trebui sa il ungi cu unt, sa asezi in el un prim strat de cartofi peste care se toarna apoi jumatate din cantitatea de ceapa si de sprot. Se condimenteaza, dupa care se repeta aceiasi pasi, finalizand cu un ultim invelis de cartofi. Totul va fi imbracat in smantana si, mai apoi, in pesmet, iar din loc in loc vei fi nevoit sa infigi cubulete de unt pentru ca totul sa se topeasca si contopeasca intr-o nebunie de arome. Nu mai ai de asteptat decat 50 minute care pot fi o tortura in fata preparatului care se va rumeni la cuptor, dar o tortura care va exalta orice nas care va trece prin apropiere.
  



18 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by