newsletter rss
HotNews.ro

Alfredo Seafood: Rolul pestelui intr-o dieta care scade riscul de cancer pulmonar este sustinut de cel mai recent studiu al Societatii Americane de Oncologie Clinica


PDF Print
A | a
E-mail
de United | Marţi, 29 august 2017, 14:38 webReleases | Distributie / Retail

Foto_peste | Foto: webPR.ro
„Journal of Clinical Oncology”€, publicatia oficiala a Societatii Americane de Oncologie Clinica, a dat publicitatii, in luna iulie, un studiu care atesta rolul unei alimentatii bogata in grasimi saturate in cresterea incidentei cazurilor de cancer pulmonar. Specialistii au ajuns la concluzia ca o dieta bazata pe uleiuri ce contin grasimi nesaturate, peste, nuci, fructe, verdeata, lactate sarace in grasimi, cereale integrale si carne de pasare, diminueaza cu 14% riscul aparitiei cancerului pulmonar. Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare, a inceput inca de anul trecut o campanie destinata cresterii consumului de peste pe plan local si considera ca acest studiu ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru romani, care consuma de 4 ori mai putin peste fata de media europeana.

Cercetatorii Centrului Medical al Universitatii Vanderbilt din Nashville, Tennessee, accentueaza faptul ca cea mai buna modalitate de a scadea numarul de cazuri de cancer pulmonar este absenta fumatului, dar concluziile studiului atesta ca o dieta sanatoasa contribuie, de asemenea, la reducerea riscului de a te imbolnavi de aceasta maladie. Conform cercetatorilor, un aport ridicat de grasimi polinesaturate, asociat cu reducerea consumului de grasimi saturate, ajuta atat la prevenirea bolilor cardiovasculare, cat si a cazurilor de cancer de plamani. Grasimile saturate, asa-numitele grasimi rele, se gasesc cu precadere in alimente ca untul, carnea rosie, alimente supra-procesate, mezeluri si, in general, alimentele care contin aditivi. Dieta DASH pentru stoparea hipertensiunii (Dietary Approaches to Stop Hypertension) si dieta mediteraneeana sunt tipurile de alimentatie cele mai indicate pentru a reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, dar si a tumorilor maligne situate la nivelul plamanilor. Conform dietei mediteraneene pestele si fructele de mare ar trebui sa se regaseasca in meniul nostru de circa doua ori pe saptamana. De asemenea, numeroase studii anterioare au demonstrat rolul benefic al pestelui in functionarea sistemului cardiovascular. 

„Pestele contine acizi grasi Omega 3, care se incadreaza in categoria grasimilor sanatoase, precum si magneziu, zinc, cupru, seleniu si vitamina B12, ceea ce sta la baza efectului antiinflamator si anticancerigen. Faptul ca importanta unei diete sarace in grasimi saturate a fost evidentiata si de concluziile celui mai recent studiu, concluzii sustinute de o organizatie prestigioasa la nivel mondial, ar trebui sa fie un impuls pentru romani. Pestele si fructele de mare fac parte dintre alimentele bogate in grasimi nesaturate, cu un continut ridicat de vitamine si macroelemente, care ne ajuta sa ne ferim de boli foarte grave. Din pacate, asa cum am subliniat anterior, consumul de peste din Romania se situa anul trecut la 6 kg/capita, in conditiile in care media in Uniunea Europeana este de 25 kg/capita”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, fondatorul Alfredo Seafood. 
Consumul de peste si produse din peste a inregistrat, la nivelul portofoliului Alfredo Seafood, o usoara crestere, de circa 5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, acest lucru demonstrand faptul ca romanii incep treptat sa redescopere beneficiile pestelui in alimentatia curenta. 

„Este adevarat ca romanii sunt mai deschisi la consumul de peste in ultima perioada. Cu toate acestea, eu consider ca mai avem foarte mult pana la atingerea obiectivului nostru: minimum o masa de peste pe saptamana! Aparitia acestui studiu ma bucura, pentru ca este inca o dovada ca ar trebui sa fim mult mai atenti la ceea ce mancam si la calitatea alimentelor pe care le cumparam, de unde provin acestea, cat sunt de proaspete etc.”, a adaugat Mihai Cristian Darmanescu. 

Studiul cercetatorilor de la Universitatea Vanderbilt a folosit date adunate din zece lucrari stiintifice publicate in prealabil in S.U.A, Asia si Europa. Aceste lucrari s-au bazat pe informatiile provenite de la 1,4 milioane de participanti, dintre care 18.822 au fost diagnosticati cu cancer pulmonar in timpul cercetarilor care au durat peste noua ani. Studiile au analizat modul in care grasimile prezente in dieta zilnica influenteaza incidenta cazurilor de cancer pulmonar.

Alfredo Seafood este una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare. Brandul a fost creat de Mihai Cristian Darmanescu si lansat in anul 2013. Datorita experientei si relatiilor internationale cu marii producatori de peste din lume, dar si a celor trei linii de procesare si ambalare automatizate si de inalta productivitate din cele doua fabrici din Constanta si Bucuresti, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atat in cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Billa, Cora, Profi etc., cat si in peste 3.000 de magazine de comert traditional.

  



25 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by