newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Stera Chemicals pregateste deschiderea celui mai mare centru logistic de produse chimice din Romania, cu ajutorul solutiei WMS de la Senior Software


PDF Print
A | a
E-mail
de Senior Software | Miercuri, 28 septembrie 2016, 15:12 webReleases | Distributie / Retail

stera chemicals comunicat wms 1 | Foto: webPR.ro

Stera Chemicals, unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de materii prime pentru industria chimica din Romania, a implementat recent solutia WMS pentru managementul depozitelor de la Senior Software, cu ajutorul careia a automatizat activitatile repetitive din depozit si a redus timpul necesar pentru pregatirea comenzilor.

Cu o cifra de afaceri de aproape 14 milioane de euro in 2015, Stera Chemicals ofera distributie de materii prime pentru industria chimica din Romania. Pe parcursul celor 17 ani de activitate afacerea s-a dezvoltat continuu si, in anul 2015, compania a inregistrat o crestere cu 18% a cifrei de afaceri in comparatie cu 2014. Totodata, anul acesta managerii companiei estimeaza o crestere cu peste 80% a business-ului.

Recent, Stera Chemicals a implementat solutia WMS de la Senior Software, un sistem capabil sa gestioneze eficient activitatile si resursele din depozit. Evolutia constanta a afacerii a determinat compania sa priveasca spre o noua oportunitate de dezvoltare, iar in perioada urmatoare, Stera Chemicals planuieste crearea celui mai mare centru logistic de produse chimice din Romania. Centrul va avea rezervoare de stocare, procese automatizate de productie, transferuri si depozitare  a materiilor prime si a marfurilor, iar distributia se va face in Romania si in Europa de Est.

“Noi am hotarat implementarea solutiei WMS de la Senior Software pentru ca avem un plan ambitios. Practic, ne dorim sa devenim un Hub pentru Europa de Est de unde sa livram materii prime pentru industria chimica, iar fara solutiile Senior Software nu putem realiza acest lucru. Cand avem mii de paleti si multe operatiuni in fiecare zi, fara un WMS care sa ne ajute ne este imposibil” a declarat domnul Alecsandru Rasidescu, Director General Stera Chemicals.

Inainte de utilizarea solutiei WMS, angajatii Stera Chemicals erau nevoiti sa faca manual mai multe activitati printre care tiparirea si pregatirea etichetelor, cautarea produselor si pregatirea comenzilor sau gestionarea loturilor de marfa si a stocului de ambalaje. Dupa implementarea solutiei WMS de la Senior Software, toate aceste procese se fac automat, reducand drastic timpii de lucru si numarul de operatori de la birou.

Mai mult, sistemul WMS gestioneaza toate detaliile livrarilor precum avizele de marfa, reda etichetele cu pictograme pentru marfuri, genereaza automat picking list-ul, asigura vizibilitate crescuta asupra activitatilor desfasurate, ofera sugestii de asezare a marfurilor in depozit, realizeaza automat inventare totale sau partiale si alte diverse activitati care ajuta compania Stera Chemicals sa inoveze, sa se pregateasca pentru deschiderea centrului logistic de produse chimice si sa isi atinga estimarile de crestere cu 80% a business-ului.

 Despre solutia WMS

Sistemul WMS de la Senior Software este un sistem de tip Warehouse Management System (WMS) destinat gestiunii marfurilor din depozite si are rolul de a crea si controla fluxurile de marfuri din cadrul acestora. Solutia integreaza tehnologii de ultima generatie din domeniu precum: articole inteligente, cititoare de coduri de bare, frecvente radio (RFID), Voice Picking, Pick-by-Light, Put-to-Light, sisteme de conveioare si sortatoare de manipulare automatizata, pentru performanta si acuratete ridicata in operatiunile logistice.

Solutia este dezvoltata pe  platforma Mantis, ce incorporeaza bune practici testate si validate de peste 600 de companii din intreaga lume. Procesul de analiza si implementare este realizat de consultanti specializati, care au peste 10 ani de experienta in managementul logisticii si implementarea de solutii SCM.

Despre Senior Software

Infiintata in 2003, compania Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori de pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: ERP, BI, CRM, SFA, SCM, CPM, E-commerce, APS si MES.


·         300+ implementari de success

·         13 ani de experienta

·         120+ angajati

·         90% crestere CA

Website: http://www.seniorsoftware.ro/

Email: office@seniorsoftware.ro

  30 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by