newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Valoarea nominala a Timbrului Verde nu va mai fi vizibila pe factura


PDF Print
A | a
E-mail
de Ecotic | Marţi, 8 februarie 2011, 15:57 CSR

Incepand cu data de 13 februarie 2011, valoarea nominala a Timbrului Verde care apare pe factura la fiecare echipament electric sau electronic (EEE), in functie de categoria din care face parte, nu va mai fi vizibila.

Aceasta modificare a vizibilitatii costurilor de colectare, tratare, eliminare nepoluanta si cele destinate constientizarii colectarii selective (Timbrul Verde) survine conform prevederilor art. 8, alin. 11 din HG 1037/2010, privind Deseurile de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE).

Aceste costuri vor trebui sa fie inglobate in pretul de vanzare al echipamentului, fara a mai fi evidentiat separat pe factura, dar in continuare existand obligatia producatorului, conform HG 1037/2010, de a realiza raportari catre autoritatile in domeniu si catre organizatiile de preluare a responsabilitatilor DEEE si de a vira valoarea remuneratiei pentru finantarea gestionarii DEEE catre organizatiile colective sau, dupa caz, de a organiza si finanta direct gestionarea DEEE.

De la aceasta prevedere fac exceptie produsele din categoria 1 regasite in Anexa 1 a HG 1037/2010, pentru care data pana la care producatorii pot informa cumparatorii in legatura cu valoarea costurilor de colectare, tratare si eliminare nepoluanta a DEEE este 13 februarie 2013. Costurile astfel evidentiate nu trebuie sa depaseasca costurile reale generate de operatiunile de colectare, tratare si eliminare nepoluanta.

Lista EEE pentru care producatorii trebuie sa gestioneze colectarea si reciclarea DEEE-urilor cuprinde aparate de uz casnic de mici si mari dimensiuni, echipamentele de IT, birotica, de consum de mici si mari dimensiuni, jucarii si articole sportive cu componente electronice, unelte electrice si electronice, aparate industriale de masura si control, distribuitoare automate. Aceasta lista poate fi consultata pe site-ul asociatiei www.ecotic.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  1358 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by