newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Caravana Alcohelp ajunge in 11 orase din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Luni, 28 iunie 2010, 15:59 CSR

ALIAT - Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, principala organizatie non-guvernamentala din Romania care ofera servicii in domeniul adictiilor, demareaza incepand de miercuri, 30 iunie, Caravana Alcohelp in 11 orase din tara. Lansat in luna noiembrie 2009 de catre ALIAT, cu finantare din partea Heineken Romania, www.alcohelp.ro este primul centru on-line de consiliere si interventie de tip e-health adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool.

Conceput de specialisti in sanatate mintala si de experti in ameliorarea si tratamentul problemelor cauzate de consumul abuziv de alcool, www.alcohelp.ro reprezinta un instrument gratuit de preventie, interventie si orientare catre servicii specializate, usor de folosit, care garanteaza confidentialitatea si anonimatul celor care il acceseaza. In prezent, la 8 luni de la lansarea www.alcohelp.ro , platforma numara aproximativ 800 de utilizatori activi si este vizitata de peste 3000 de utilizatori pe luna.

"Caravana Alcohelp" reprezinta cea de-a doua etapa din cadrul programului dezvoltat de catre ALIAT si sustinut de compania Heineken Romania pe tema consumului problematic de alcool. Prin actiuni organizate in mijlocul comunitatii, aceasta vizeaza cresterea gradului de constientizare a populatiei in ceea ce priveste caracterul problematic al consumului abuziv de alcool, precum si cresterea gradului de accesibilitate a interventiilor in domeniul prevenirii si tratamentului consumului problematic de alcool.

"Rezultatele inregistrate pana in prezent de platforma www.alcohelp.ro ne confirma faptul ca am raspuns unei nevoi reale a populatiei din Romania, creand un program care ofera anonimitate, confidentialitate si consiliere in ceea ce priveste consumul problematic de alcool si mai ales in ceea ce priveste preventia acestuia. Astfel, Caravana Alcohelp reprezinta extensia off-line a platformei www.alcohelp.ro, prin care ne propunem sa inversam rolurile si sa mergem noi catre cei care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru. Prin prezenta in 11 orase importante din tara dorim sa ne asiguram ca informatiile relevante despre consumul problematic de alcool si despre ajutorul oferit de platforma on-line www.alcohelp.ro ajung de la specialisii nostri in probleme de adictii direct la potentialii beneficiari ai programului" declara Dr. Eugen Hriscu, directorul executiv al ALIAT, medic specialist psihiatru, formator in domeniul dependentei de substante.

Caravana Alcohelp presupune prezenta unei echipe de specialisti in adictii si voluntari ai organizatiei non-guvernamentale ALIAT in 11 orase importante din Romania, inclusiv pe litoralul Marii Negre: Bucuresti, Ploiesti, Targoviste, Miercurea Ciuc, Targu Secuiesc, Iasi, Vaslui, Arad, Vama Veche, Mamaia. In fiecare oras vor fi instalate corturi iar voluntarii ALIAT vor imparti materiale informative despre platforma www.alcohelp.ro, vor oferi consiliere celor interesati si vor pune la dispozitia vizitatorilor un chestionar audit prin care acestia isi pot determina gradul de periculozitate al consumului de alcool.

Programul Alcohelp a fost dezvoltat de ALIAT cu sprijinul financiar al companiei Heineken Romania, companie care se implica in programe de responsabilitate sociala atat in Romania, cat si la nivel international. Compania promoveaza consumul responsabil atat prin programe proprii de responsabilitate, cum sunt "Enjoy Heineken Responsibly" si "Know the Signs", cat si prin selectarea  unor proiecte relevante si de impact pentru societate, carora le ofera sprijinul financiar necesar, cum este cazul programului Alcohelp.

"Heineken Romania considera ca berea face parte dintr-un stil de viata sanatos si modern, doar daca este consumata cu responsabilitate. Anul trecut am decis sa sprijinim ALIAT in crearea si lansarea primului centru on-line din Romania specializat in tratamentul consumului problematic de alcool deoarece aceasta initiativa se potriveste perfect viziunii pe care o avem despre consumul responsabil. Credem ca acest instrument conceput si sustinut de specialisti in sanatate mintala este o modalitate eficienta si accesibila de preventie si tratament. Continuarea parteneriatului cu ALIAT este un pas firesc si confirma faptul ca Heineken Romania este constienta de responsabilitatea pe care o are in a educa si informa consumatorii cu privire la problemele pe care un consum abuziv de alcool le poate genera", declara Jan Derck van Karnebeek, General Manager Heineken Romania.

Itinerariul Caravanei Alcohelp

 • Targoviste - 30 iunie
 • Vama Veche - 24 iulie
 • Mamaia - 25 iulie
 • Miercurea Ciuc - 28 august
 • Targu Secuiesc - 29 august
 • Iasi - 4 septembrie
 • Vaslui - 5 septembrie
 • Timisoara - 18 septembrie
 • Arad -19 septembrie
 • Ploiesti - 25 septembrie
 • Bucuresti- 26 septembrie

Cine beneficiaza de programul Alcohelp?
Potrivit estimarilor ALIAT numarul de posibili beneficiari va fi de aproximativ 1 milion de persoane din mediul urban, cu acces la internet. Acestia se impart in trei categorii: o prima categorie direct vizata o constituie persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani, pentru care proiectul are valoare curativa, o alta categorie sunt cei pentru care beneficiul este de preventie, in special in randul adolescentilor, precum si o a treia categorie de persoane cu varste de peste 44 de ani pentru care platforma va functiona ca o poarta de acces in sistemul specializat de ingrijiri.

Cum functioneaza www.alcohelp.ro
www.alcohelp.ro contine instructiuni prin care i se explica utilizatorului pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a beneficia de acest serviciu, un chestionar de auto-evaluare a gradului de periculozitate al consumului de alcool,  informatii cu privire la consumul de alcool, un forum, posibilitatea contactarii prin e-mail a unui specialist, instrumente de auto-monitorizare a situatiilor de risc si serviciile specializate pentru tulburarile legate de consumul de alcool. Platforma garanteaza confidentialitatea si anonimatul beneficiarilor si este un serviciu oferit gratuit. Avantajul este ca respecta in totalitate programul clientului, acesta putand accesa programul oricand doreste, putandu-l parcurge in propriul sau ritm, fara a necesita deplasarea la o anumita locatie.

Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizatie non-guvernamentala si non-profit, o asociatie de profesionisti in sanatate mintala, fondata in 1993, care desfasoara activitati in domeniul prevenirii si tratamentului problemelor legate de consumul de alcool.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1092 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by