newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Peste 3 tone si jumatate de deseuri de ambalaje au fost colectate selectiv la concertul AC/DC


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 19 mai 2010, 11:33 CSR

Colectare selectiva de ambalaje | Foto: Image PR
Bucuresti, 18 mai 2010Peste 3 tone si jumatate de deseuri de ambalaje au fost colectate selectiv la concertul AC/DC care a avut loc duminica, 16 mai, in Piata Constitutiei, datorita parteneriatului incheiat intre D&D East Entertainment si Eco-Rom Ambalaje, lider in domeniul colectarii selective a deseurilor de ambalaje. Prin acest parteneriat, au fost asigurate conditiile necesare pentru ca ambalajele folosite in timpul concertului sa fie colectate selectiv de catre spectatori - incepand de la amplasarea de containere pentru fiecare tip de material si pana la transportul deseurilor la statiile de reciclare.

Deseurile de ambalaje au fost colectate selectiv in containerele amplasate la intrare, precum si in zona de concert.

Din totalul de 3.605 kilograme de deseuri de ambalaje, cele din plastic (pahare, peturi, folie) au detinut cea mai mare pondere- 2100 kilograme.

Restul a constat in: carton- 1500 kilograme, doze aluminiu - 5 kilograme
.

Deseurile de ambalaje colectate in timpul concertului vor fi trimise unor companii de reciclare: cele din plastic vor ajunge “Greentech Buzau”, cele din hartie/carton la “Ambro SA Suceava”, iar cele din aluminiu la “AMEP American Packaging SA - Tecuci”.

Initiativa de colectare selectiva la concert a fost sustinuta de Ministrul Mediului, László Borbély, care, inainte de inceperea spectacolului, a facut o vizita in zona de concert pentru a vedea cum se va desfasura actiunea de colectare. Dupa ce a depus selectiv deseuri de ambalaje intr-unul din cele 40 de containere amplasate in zona de concert, László Borbély a declarat: „Este nevoie de cat mai multe astfel de evenimente, care sa constientizeze populatia despre necesitatea colectarii selective a deseurilor. Suntem cetateni europeni si trebuie sa ne comportam ca atare”.   

Colectarea selectiva in timpul concertului a avut suportul celor 60 de voluntari de la organizatia MaiMultVerde, care au oferit informatii si premii persoanelor care au aruncat deseurile de ambalaj in containerele special amenajate. De asemenea, cele 3 mascote care au reprezentat diverse tipuri de deseuri de ambalaje: Zana din Sticluta, Balerina Origami si Cavalerul Metaloplastic, au incurajat spectatorii sa nu lase deseurile pe jos si sa le depuna selectiv.

"Eco-Rom Ambalaje si-a propus si in acest an sa informeze populatia cu privire la colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, iar prezenta la astfel de actiuni ne ajuta sa ne apropiem de cei cu care vrem sa comunicam. De aceea, intentionam sa ne implicam in perioada urmatoare in cat mai multe evenimente in aer liber la care participa un numar mare de oameni. Ne dorim ca mesajele noastre si puterea exemplului sa determine o schimbare a mentalitatii iar fiecare dintre noi sa inteleaga ca, pentru a fi responsabili, este nevoie de un efort minim, dar cu beneficii imense pentru mediu", a declarat Lorita Constantinescu, Director Relatii Publice si Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

Despre colectare selectiva
Colectarea selectiva este primul pas in circuitul reciclarii si presupune depozitarea separata a deseurilor de ambalaje in functie de tipul de material: plastic, metal, sticla si hartie-carton, in containerele de diferite culori - galben, verde, albastru - special amenajate.

Numarul persoanelor care pot accesa serviciile de colectare selectiva realizate de autoritatile locale cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje, se ridica in prezent la 3 milioane. Cifra continua sa creasca anual, localitatile fiind obligate sa directioneze deseurile catre reciclare.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1273 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by