newsletter rss
HotNews.ro

Valentin Negoita: 90% dintre romani stiu despre colectarea selectiva, dar doar 10% o si practica


PDF Print
A | a
E-mail
de G.G. | Miercuri, 4 noiembrie 2009, 13:26 CSR

"Unul dintre motivele pentru care romanii nu practica o colectare selectiva a deseurilor electrice si electrocasnice este cel pecuniar, cel care tine de bani. Oamenii asteapta o oferta pentru a schimba echipamentele vechi. Este o solutie mai ales in conditiile crizei actuale. Trebuie mentionat aici ca vanzarile de electrice si electrocasnice au scazut cu 50%, iar in aceste conditii este normal ca oamenii sa astepte un beneficiu, o oferta", sustine Valentin Negoita, presedinte ECOTIC.Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat evidentieaza si premiaza initiativele de responsabilitate sociala concretizate in proiecte sau actiuni care vizeaza colectarea selectiva si reciclarea deseurilor si echipamentelor electrice, a oricaror actiuni care isi propun sa colecteze selectiv deseuri sau sa salveze si sa protejeze mediul in care traim.

Ti-a placut un proiect de mediu? Propune-l pentru premiere. Vei fi la randul tau premiat (premii in echipamente electrice si electronice, in valoare totala de 4000 euro).

Companiile, organizatiile, scolile, asociatiile si institutiile publice isi pot inscrie proiectele in concurs si fara recomandarea unui utilizator. In urma deciziei juriului, respectiv a votului publicului, vor primi trofeele Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

Au mai ramas cateva zile pana la data limita pentru inscrierea proiectelor de mediu. Ultima zi de inscriere este 8 noiembrie, urmand ca intre 9-15 noiembrie sa aiba loc votul publicului si cel al juriului. Gala Premiilor pentru un Mediu Curat se va desfasura pe 18 noiembrie. Pana acum au fost inscrise in campanie 14 proiecte.

 Citeste mai multe despre     |   | 
  1731 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  si (Miercuri, 4 noiembrie 2009, 15:05)

  aa [anonim]

  doar ptr 9% exista posibilitatea sa o practice
 • 0 (0 voturi)    
  infrastructura (Miercuri, 4 noiembrie 2009, 15:13)

  Robert [anonim]

  Problema este si numarul punctelor de colectare si organziarea colectarii.
  Am vrut sa duc o masina de spalat la un mare magazin (Altex) si sa iau una noua si mi-au zis sa-mi transport eu singur masina de spalat veche la un centru aflat la peste 80 km si sa le aduc chitanta ca am depus-o acolo !!!
  Mai exista un program al primariei sa lasi in anumite zile afara electrocasnicele dar nu este suficient mediatizat.
  Pubelele selective se afla in anumite zone , nu sunt inca generalizate ca-n occident. Ca sa las hartia intr-o pubela de reciclare trebuie sa merg pe jos cam 10-15 minute prin oras.
  In plus, acum sunt preturile mici la materiile prime si oamenii care faceau un ban din chestia asta nu mai sunt interesati in reciclare.
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by