newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: P&G si Habitat for Humanity Romania au inaugurat o noua sala de clasa in Urlati


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 28 septembrie 2017, 18:34 CSR

Sala de clasa in scoala din Urlati | Foto: webPR.ro
P&G, in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania, a inaugurat o noua sala de clasa pentru elevii Scolii Tehnice de la Liceul Teoretic "Brancoveanu Voda" din Urlati. Viitorii specialisti in electronica-automatizare au inceput anul scolar intr-o sala de clasa moderna si complet echipata, construita de la zero in doar 3 luni.

Scoala Tehnica din cadrul Liceului Teoretic "Brancoveanu Voda" se adreseaza elevilor din clasele a VIII-a si a IX-a. Proiectul a fost initiat de P&G in urma cu patru ani ca raspuns la o nevoie reala a comunitatii locale. In trecut, daca un elev dorea sa urmeze studii tehnice, ar fi trebuit sa se deplaseze la Ploiesti, aflat la aproximativ o ora de mers cu masina. Acum, toti copiii care se inscriu la aceste cursuri tehnice au sansa sa studieze aproape de casa si, de asemenea, pot sa obtina dupa absolvire locuri de munca in zona.

Proiectul a fost posibil prin colaborarea dintre companie, autoritatile locale din Urlati si liceul teoretic din oras. In plus, aproape 80 de voluntari P&G au fost implicati in diferite faze si activitati ale proiectului. Initiativa face parte din angajamentul P&G pe termen lung fata de comunitatea locala din Urlati, unde compania este prezenta cu una dintre cele mai moderne fabrici de ingrijire a parului. Noua sala de clasa completeaza o serie de alte activitati care vin in sprijinul educatiei, cum sunt oferirea de burse celor mai buni elevi, sprijinirea participarii in competitii regionale si nationale sau oferirea de oportunitati profesionale in cadrul P&G.

"Noi, cei din P&G, credem ca educatia este esentiala pentru a avea succes intr-o societate aflata in continua schimbare. Investitia in educatie este o investitie in viitorul nostru. Sunt incantata ca am reusit sa oferim un nou spatiu de studiu pentru acesti tineri, prin parteneriatul nostru cu Habitat for Humanity Romania. Consider ca este un exemplu remarcabil in care companiile, autoritatile locale si mediul academic pot sa coopereze pentru a sprijini formarea fortei de munca specializata, care va contribui la dezvoltarea comunitatii, aici, in urmatorii ani", a declarat Elena Kudryashova, Vicepresedinte pe regiunea Europei de Sud-Est in cadrul P&G.

"Suntem bucurosi sa ne implicam in proiecte educationale, pentru ca educatia se afla in centrul dezvoltarii durabile a unei comunitati. Proiectul implementat impreuna cu partenerii nostri de la P&G va juca un rol important in viata comunitatii din Urlati. Elevii vor avea acum un mediu adecvat pentru studiu si pentru a-si dezvolta abilitatile, aducandu-i cu un pas mai aproape de un loc de munca si de o viata profesionala mai buna", a adaugat Roberto Patrascoiu, Directorul National Habitat for Humanity Romania.

Mai multe detalii in clip: https://www.youtube.com/watch?v=z7vU_8VCocI&feature=youtu.be

Despre parteneriatul dintre P&G si Habitat for Humanity: Incepand cu 2013, P&G si-a unit fortele cu Habitat for Humanity Romania pentru a ajuta familiile nevoiase sa obtina o locuinta, prin sprijin financiar si prin voluntariatul angajatilor sai de la sediul central din Bucuresti si de la fabrica din Urlati, Prahova. In ultimii 4 ani, aproximativ 200 de voluntari P&G au lucrat pentru a construi case care au gazduit 20 de familii. P&G si Habitat for Humanity Romania isi continua parteneriatul pentru a ajuta tinerii elevi sa aiba acces la educatie, ceea ce ii va conduce spre un viitor mai bun.

Despre Procter & Gamble

P&G deserveste clienti din intreaga lume avand unul dintre cele mai puternice portofolii de marci importante, de calitate si de incredere, precum Always, Ambi Pur, Ariel, Fairy, Gillette, head&shoulders, Lenor, Oral-B, Pampers, Pantene, Tide. Comunitatea P&G cuprinde operatiuni in aproximativ 70 de tari din intreaga lume. Vizitati http://www.pg.com pentru ultimele stiri si informatii despre P&G si marcile sale.

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity este organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Prezenta de 21 de ani in Romania, Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. Cu sprijinul a peste 32,000 de voluntari, internationali si din companiile romanesti, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 69,000 de oameni sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit. In cei opt ani de activitate in judetul Prahova, organizatia a construit si renovat locuinte pentru familii cu venituri mici, a construit un centru comunitar independent energetic in Boldesti-Scaeni si a realizat interventii la sistemele de incalzire pentru a reduce riscul de incendiu. www.habitat.ro

  96 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by