newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Nu ii lasa sa devina invizibili pe cei care lupta pentru viata lor!


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 20 februarie 2017, 12:04 CSR

Campanie 2% HOSPICE | Foto: Smile Media
HOSPICE Casa Sperantei lanseaza si in 2017 campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit in beneficiul bolnavilor incurabili din Romania. Sub sloganul "Nu ii lasa sa devina invizibili pe cei care lupta pentru viata lor!", organizatia face apel catre contribuabilii care au obtinut in 2016 venituri impozabile (din salarii, pensii sau activitati independente), sa sustina acordarea gratuita de ingrijire paliativa, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre HOSPICE Casa Sperantei.

O boala incurabila ridica ziduri intre cel diagnosticat si restul lumii. De cele mai multe ori, teama de necunoscut si de un viitor incert ii face pe cei care lupta cu un diagnostic grav sa se indeparteze chiar si de cei dragi lor si sa isi ascunda de acestia fricile, gandurile sau sentimentul neputintei.

Zidurile ridicate astfel nu pot fi depasite fara compasiune, sprijin si indrumare. HOSPICE Casa Sperantei va cere ajutorul pentru ca impreuna sa daramam aceste ziduri si sa fim alaturi de cei care au atat de multa nevoie.

De 25 de ani, HOSPICE Casa Sperantei este alaturi de copiii si adultii cu boli incurabile din Romania, acordand servicii gratuite de ingrijire paliativa acestora si celor dragi lor. Eforturile fundatiei se concentreaza in egala masura si pe imbunatatirea legislatiei si a conditiilor in care pacientii cu boli incurabile sunt ingrijiti in sistemul medical de stat.

Campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit este una dintre cele mai importante modalitati de atragere de fonduri utilizate de organizatie, pentru ca aceasta sa fie capabila sa ajunga la un numar cat mai mare de oameni care au nevoie de ingrijire paliativa. Formularele cu datele fundatiei sunt disponibile pe doilasuta.hospice.ro, iar acestea pot fi depuse sau transmise, conform legii, pana in data de 25 mai 2017, catre ANAF. Procedura nu implica niciun cost, redirectionarea acestor sume realizandu-se din impozitul care a fost deja retinut in 2016 de catre stat.

Anul trecut, peste 14.000 de persoane au ales sa sustina demersurile fundatiei, redirectionand 2% catre HOSPICE Casa Sperantei. Cei aproximativ 1.200.000 de lei obtinuti astfel s-au transformat in servicii de ingrijire la domiciliu, consiliere psihologica, sedinte de kinetoterapie, asistenta sociala, sesiuni de internari in propriile unitati HOSPICE, activitati in centrele de zi ale si consultatii in ambulatoriile organizatiei, pentru mii de copii si adulti cu boli incurabile.

Si in acest an invitam institutiile, organizatiile, companiile si alti potentiali parteneri, care cred ca orice persoana diagnosticata cu o boala incurabila trebuie sa fie sprijinita in lupta pe care o poarta, sa ni se alature in Campania "Nu ii lasa sa devina invizibili pe cei care lupta pentru viata lor!".


Persoane de contact

Brasov - Cristina Nica (cristina.nica@hospice.ro)
Bucuresti - Catalin Pruteanu (catalin.pruteanu@hospice.ro)

 
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 25 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 20.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.


Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro.
  371 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings