newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Donații de peste 18,17 milioane de euro premiate la Gala Oameni pentru Oameni 2015


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 19 noiembrie 2015, 13:24 CSR

Asociatia pentru Relatii Comunitare, ARC, si Camera de Comert Americana in Romania, AmCham Romania, au premiat aseara, la Gala Oameni pentru Oameni, cele mai generoase si de impact initiative din ultimul an.

Cele aproape 170 de initiative filantropice nominalizate - de la oameni care au strans bani voluntar pentru cauzele care i-au miscat la profesionisti in fundraising, de la lideri de organizatii neguvernamentale la companii care au sprijinit rezolvarea unor probleme de sistem pe care nimeni nu le putea finanta, de la donatori individuali care au donat pe termen lung la jurnalisti care au spus obiectiv povestile cele mai importante din filantropie - au insumat donatii si sponsorizari de peste 18,17 milioane de euro. O crestere semnificativa fata de Gala din 2014, cand suma totala a fost de 14,8 milioane de euro.

 

Dar dincolo de sume, scopul Galei a fost, ca in fiecare an, sa contribuie la solidaritatea sociala care ne ajuta sa depasim mai usor momente dificile. Premiind si vorbind public despre gesturile altruiste ale romanilor cream modele de comportament si normalizam un gest atat de uman si de necesar pentru donatia.

 

Castigatorii si nominalizatii Galei din acest an au schimbat vietile a mii de oameni: fie ca au ajutat bolnavi incurabil sa aiba o viata demna, fie ca le-au dat sansa unor copii din familii sarace sa mearga la liceu si la facultate, fie ca au sustinut profesori din zone rurale sau profesori de stiinte sa predea mai bine, cu resursele de care aveau nevoie, generozitatea lor si-a gasit implinirea in fapte facute bine, care rezolva cauze, nu simptome.

 

Gala este organizata din 2003 de ARC, un grup de profesionisti care promoveaza cultura filantropica prin educatie si dezvoltarea de instrumente de strangere de fonduri, si AmCham. Anul acesta, Gala a fost organizata in parteneriat cu Raiffeisen Bank, companie care promoveaza civismul si responsabilitatea sociala corporativa, si sustinuta de Fondul ONG in Romania.

 

Partenerul media a fost TVR, care va difuza Gala pe 1 decembrie. Sustinatori au fost: Galantom, StiriONG.ro. Sereniti si Erudio.  Parteneri media: Hotnews.ro, Paginademedia.ro, metropotam.ro.

 

Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Georgiana Ilie, Director de comunicare ARC, 0726 177 116, georgiana@arcromania.ro.

 

Initiativa face parte din proiectul ”Punti pentru resurse„ resurse pentru comunitati - finantat prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul - Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati: www.eeagrants.org.

 

 

Castigatorii Galei Oameni pentru Oameni 2015

 

1. Premiul special Galantom: Daniel Mereuta. Alergator, biciclist, triatlonist, Daniel face parte dintr-un grup select de sportivi care sustin in mod constant aceeasi cauza la evenimentele sportive la care participa. A organizat in mod voluntar un eveniment sportiv special pentru sustinerea copiilor institutionalizati, o cursa de 100 kilometri care a strans 101 de fundraiseri, 1123 de donatii, 100.238 RON.

 

2. Fundraiser profesionist: Laszlo Bodor, Director de Fundraising si Comunicare, HOSPICE Casa Sperantei, Brasov. Cele peste 5 milioane de lei pe care le-a strans in 2014 si 2015 au permis organizatiei sa ofere serviciilor gratuite pacientilor cu boli incurabile.

 

3. Cel mai implicat angajat: Anca Topor, Xerox, Iasi, care a strans 24.015 lei care au devenit burse de studiu, programe educationale stiintifice si locuri de joaca pentru copii bolnavi din Iasi.

 

4. Liderul care schimba lumea: Alin Uhlmann Useriu, Presedinte, Asociatia Tasuleasa Social, care a mobilizat nu numai suma de 4.000.000 lei pentru impadurire, ci si o comunitate mare de voluntari din zonele unde exista fenomenul despaduririlor abuzive.

 

5. Cel mai bun proiect (Intern) de CSR al unei companii: Vodafone Romania prin Fundatia Vodafone Romania, pentru proiectul O sansa pentru viata, care a investit 2,5 milioane de lei in centre de donare de sange din tara si in campanii care au atras peste 10.000 de donatori.

 

6. Directorul executiv care sustine fundraisingul: Ciprian Mihai Paius, Director executiv, Fundatia Comunitara Iasi, pentru dezvoltarea, sustinerea si implicarea in campaniile de fundraising ale fundatiei prin care s-a mobilizat suma de 490.000 lei.

 

7. Cea mai buna campanie de fundraising a unei organizatii mici: Asociatia Vasiliada, Craiova, nominalizata pentru campania ”Gesturile mici fac oamenii mari”, a mobilizat suma de 23.200 pentru oferirea de burse scolare pentru 258 de tineri din mediul rural.

 

8. Cea mai buna campanie de fundraising a unei organizatii mari: HOSPICE Casa Sperantei, Brasov, pentru campania Luna Florii de Colt care a strans 89.915 lei care s-au transformat in servicii gratuite oferite pacientilor cu boli incurabile aflati in grija HOSPICE.

 

9. Cel mai bun program de CSR al unei companii: compania Microsoft Romania pentru programul Opening Opportunities, in valoare de 469.623 lei, care a avut ca scop cresterea gradului de angajabilitate a tinerilor din urbanul mic si mediu.

 

10. Cel mai bun proiect de sponsorizare a unei companii:

Kaufland Romania pentru proiectul Ajuta un licean al Fundatiei pentru Sprijin Comunitar Bacau, care ofera anual 50 de burse elevilor din familii sarace care vor sa mearga la liceu. Kaufland a oferit 640.500 lei.

Vodafone Romania pentru proiectul Leading Change, Contributing to Education al organizatiei Teach for Romania, care deruleaza in fiecare an un program de recrutare, pregatire, integrare si sustinere a tinerilor care isi doresc sa devina profesori. Vodafone a oferit 308.963 lei.

 

11. Cel mai bun fundraiser voluntar: Cristina Foarfa, care a strans 2.000 pentru CeRe: Centrul de Resurse pentru Participare Publica organizand o echipa de inotatori la Swimathon Bucuresti.

 

12. Cel mai bun material de presa despre filantropie

Dana Gont de la Digi24, emisiunea Bonton, pentru reportajul ”Romanul care si-a propus sa aduca lumina electrica in cele mai izolate zone ale tarii”, despre proiectul Free Miorita.

Diana Oncioiu de la Dela0.ro pentru reportajul ”Pana in ultima clipa de viata”, despre fundraiserii voluntari ai Fundatiei Hospice Casa Sperantei.

 

13. Cel mai bun proiect de sponsorizare a unei firme (IMM): Transgor Logistik

pentru implicarea in proiectul ”Fondul Transgor Logistik - pentru o viata  in miscare” care a finantat 6 proiecte dedicate vietii active cu o contributie de 90.000 lei.

 

14. Premiul Juriului: Alexandru Horaicu, care a strans 20.547 lei pentru proiectul Spitalul Copiilor din Iasi.

 

15. Premiul cel mare al Galei Oameni pentru Oameni: Catalin Vischi - Emaramures Media, pentru implicarea sa in campania publica ”In numele lui Alexandru”, prin care a dus la transparentizarea si eficientizarea activitatii institutiilor publice din domeniul protectiei copilului.

  452 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings