newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Finalizarea privatizarii Automobile Craiova, un proiect de succes pentru avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii


PDF Print
A | a
E-mail
de Tuca Zbarcea & Asociatii | Joi, 13 decembrie 2012, 0:10 webReleases | Consultanta

Florentin Tuca | Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat juridic Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in legatura cu toate aspectele aferente finalizarii procesului de privatizare a societatii Automobile Craiova cu gigantul american Ford.

Finalizarea contractului de privatizare a Automobile Craiova a presupus o serie de negocieri intre Ford Motor Company SUA, actualul proprietar al producatorului de masini si AVAS, autoritatea de privatizare, negocieri incheiate cu plata a aproximativ 38 milioane de euro catre bugetul de stat.

O echipa de avocati din partea Tuca Zbarcea & Asociatii a acoperit toate aspectele acestui proces, pornind de la chestiuni de drept societar si comercial, dreptul mediului, drept imobiliar, fuziuni si achizitii, privatizare, drept fiscal.

"Privatizarea Automobile Craiova a fost un proces complex si de durata, dar cu siguranta unul de succes, care ar putea servi drept model si pentru alte proiecte similare ale statului. Din 2005 si pana acum, am avut ocazia de a fi implicati in toate etapele, incepand cu transferul pachetului majoritar de actiuni de la Daewoo Motors Ltd. catre Statul roman, lansarea propriu-zisa a procesului de privatizare, negocierile cu Ford si apoi finalizarea acesteia. Credem ca experienta avocatilor nostri in privatizare, fuziuni si achizitii a contribuit cu succes la incheierea unei etape importante in dezvoltarea industriei producatoare de masini din Romania, in care s-au facut eforturi pentru protejarea si armonizarea intereselor Statului roman, dar si ale investitorului de talia Ford", ne-a declarat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Asistenta AVAS pe parcursul privatizarii si finalizarii acesteia a fost asigurata de o echipa mixta de avocati si consultanti fiscali ai Tuca Zbarcea & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii Tax din care au facut parte Florentin Tuca, Managing Partner; Razvan Gheorghiu-Testa, Partener; Alin Chitu, Senior Tax Manager; Dragos Apostol, Managing Associate.     

In 2005, Tuca Zbarcea & Asociatii a asigurat servicii de asistenta juridica AVAS in ceea ce priveste restructurarea Automobile Craiova, ca un prim pas in vederea privatizarii, constand in transferul pachetului majoritar de actiuni de la Daewoo Motors Ltd. catre Statul roman, urmare a unei tranzactii in valoare de 60 milioane USD. Serviciile au inclus asistenta pe durata negocierilor cu Daewoo Motors Co. Ltd., efectuarea tuturor elementelor procesului de auditare juridica a Automobile Craiova si pregatirea documentatiei tranzactiei, redactarea de opinii juridice si memorandumuri pentru Guvernul Romaniei privind optiunile si consecintele legale ale diverselor propuneri de structurare a tranzactiei.

Ulterior, in anul 2007, Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat din punct de vedere juridic AVAS cu ocazia negocierii si semnarii contractului cu Ford Motor Company, asigurand pregatirea strategiei de privatizare, redactarea documentelor aferente tranzactiei, asistenta pe durata negocierilor cu Ford Motor Company, revizuirea documentelor tranzactiei si analiza tuturor elementelor specifice tranzactiei. Prin aceasta privatizare, investitorul american si-a asumat realizarea de investitii in valoare de peste 700 milioane de euro.

De asemenea, ulterior semnarii contractului de privatizare, serviciile Tuca Zbarcea & Asociatii au inclus asistenta juridica si fiscala in ceea ce priveste finalizarea procesului, inclusiv procedura de divizare in vederea constituirii unei noi societati, S.C. Active Conexe S.A., ingloband active ce nu tin de activitatea principala desfasurata de Ford la Craiova (fabrica Mecatim Timisoara si o serie de proprietati imobiliare situate in mai multe judete), precum si aspectele fiscale legate de transferul celor aproximativ 38 milioane de euro la bugetul statului.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 95 de avocati in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul "best friend" cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii/privatizari etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase recunoasteri si distinctii pe plan local si international, fiind castigatoarea premiului "Firma de Avocatura a Anului" timp de patru ani consecutivi si desemnata "Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala" de catre Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordata cea mai importanta distinctie a directorului international de specialitate Chambers Europe - premiul "Law Firm of the Year" (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum si cel mai important premiu regional atribuit de revista britanica The Lawyer - "Firma de Avocatura a Anului pentru Europa de Est si Balcani" (The Lawyer European Awards 2010).

De asemenea, recent, Tuca Zbarcea & Asociatii a castigat premiul pentru cel mai apreciat stil de management ("Best Managed Workplace") in cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  299 vizualizari

Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by