newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Premiera pe piata trainingului din Romania: Mediplus alege ASCENDIS pentru dezvoltarea programului de formare a farmacistilor


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 5 decembrie 2012, 11:33 webReleases | Consultanta

Managementul performant al farmaciei | Foto: webPR.ro
In cele doua module ale programului "Managementul performant al farmaciei", farmacistii isi pot completa cunostintele tehnice cu o serie de competente complementare, de relationare, comunicare sau de management. Fiecare modul este creditat cu 16 puncte de Educatie Farmaceutica Continua si dureaza cate doua zile.

Mediplus, liderul pietei de distributie farmaceutica din Romania, si compania ASCENDIS, liderul pietei de training si consultanta in domeniul dezvoltarii si formarii profesionale din Romania, lanseaza impreuna "Managementul performant al farmaciei", un program de formare profesionala dedicat farmacistilor, asistentilor farmacisti si managerilor de farmacie. Obiectivul programului este de a completa cunostintele tehnice ale farmacistilor cu o serie de competente complementare, de relationare, comunicare sau de management. Toate cursurile dezvoltate in cadrul programului sunt acreditate de Colegiul Farmacistilor din Romania, oferindu-le absolventilor posibilitatea de a obtine puncte EFC (Educatie Farmaceutica Continua). Mai exact, fiecare modul din cadrul programului este
creditat cu 16 puncte de EFC.

"Dincolo de cursanti, beneficiarii indirecti ai acestor cursuri vor fi insisi pacientii care intra in farmacie. Calitatea tratamentului de care se bucura acestia depinde substantial de calitatea pregatirii personalului angajat in farmacia respectiva. Pe acest segment, proiectul dezvoltat de Mediplus si ASCENDIS isi va demonstra eficienta", declara Sorin Mirica, Business Unit Director PharmaRetail si coordonator al programului din partea Mediplus.

Fiecare dintre cele doua module care alcatuiesc programul de training - "Managementul performant al farmaciei" si "Comunicarea eficienta in farmacie" - dureaza cate doua zile si se desfasoara in spatii adecvate activitatii de pregatire, in orasele in care lucreaza participantii. Astfel, intreruperea activitatii este minima, accesul la cursuri este facil, iar cursantii beneficiaza de conditii optime de invatare si relationare. In functie de interesul si de pregatirea individuala, participantii pot parcurge ambele module sau numai unul singur. Conditia minima de inscriere la cursurile organizate de Mediplus si Ascendis este ca participantii sa lucreze intr-o unitate farmaceutica - partener Mediplus.

"Initiativa Mediplus a venit intr-un moment foarte bun pentru noi. La inceputul anului 2012 am lansat programul 3D Medical Care, destinat medicilor, si aveam, deja, in lucru un al doilea program gandit pentru personalul din farmacii. Ambele programe au fost create plecand de la o realitate a sistemului de sanatate romanesc: atat farmacistii, cat si medicii au doar de castigat dintr-o mai buna relationare cu pacientii", spune Radu Apostol, trainer si coordonator al programului din partea ASCENDIS.

Educatia continua, o prioritate pentru farmacisti

Trainerii ASCENDIS implicati in acest proiect au la baza, pe langa o experienta relevanta in training, studii tehnice de specialitate, respectiv medicina ori farmacie si cunosc din interior transformarile suferite de industria careia i se adreseaza.

"Profesia de farmacist a cunoscut schimbari fundamentale in ultimii ani. Daca in urma cu 20 de ani era suficient sa dispui de cunostinte ample in domeniul farmaceutic si sa poti lucra cu retete magistrale (abilitati deprinse in facultate), astazi farmacistul trebuie sa fie in acelasi timp farmacist, antreprenor, manager, consultant si lider", explica Radu Apostol.

Astfel, programul dezvoltat de Mediplus si ASCENDIS raspunde nevoii de educatie continua resimtite in acest domeniu. "Intre obiectivele Colegiului Farmacistilor din Romania se numara si initierea, promovarea, organizarea si acreditarea, in domeniul sau de competenta, a formelor de educatie farmaceutica continua si ridicarea gradului de competenta profesionala a membrilor sai. In acest context, initiativa lansarii unui astfel de program educational este binevenita. Dezvoltarea competentelor de relationare si antreprenoriat reprezinta o completare valoroasa a cunostintelor si experientelor fiecarui farmacist, cu atat mai mult cu cat numerosi membri ai Colegiului nostru detin propria farmacie, fiind nevoiti sa urmareasca si indicatori de business", declara Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.

In prezent, programul "Managementul performant al farmaciei" se deruleaza in zona de Vest a tarii, urmand sa fie extins treptat, in functie si de interesul partenerilor Mediplus, la nivel national. Reprezentantii Mediplus si ASCENDIS preconizeaza ca prima extindere va avea loc in prima jumatate a anului 2013 si ca, in viitorul apropiat, in program vor fi introduse si alte cursuri relevante pentru partenerii Mediplus.

Pentru mai multe detalii despre programele dezvoltate de Mediplus in parteneriat cu ASCENDIS, accesati: http://ascendis.ro/managementul-performant-al-farmaciei.html

 Citeste mai multe despre   
  790 vizualizari


Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by