newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Proiectul POSDRU/83/5.2/54563 - "Creeaza-ti propriul loc de munca!" isi prezinta reusitele


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 21 noiembrie 2012, 19:04 webReleases | Consultanta

Ce am dorit sa realizam?

Proiectul POSDRU "Creeaza-ti propriul loc de munca!" a vizat facilitarea accesului la ocupare pentru someri, persoanele implicate in agricultura de subzistenta sau aflate in cautarea unui loc de munca din mediul rural din trei regiuni ale tarii, Bucuresti-Ilfov, Nord-Est si Sud-Muntenia, prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale si cresterea oportunitatilor de ocupare ale acestora, materializate in acordarea de sprijin si asistenta pentru infiintarea propriilor firme. In acelasi timp, prin crearea unui climat de afaceri competitiv, proiectul a avut ca obiectiv exploatarea potentialului antreprenorial rural, generarea de noi locuri de munca si implicit, dezvoltarea comunitatilor din regiunile de implementare ale proiectului.

Care sunt reusitele noastre?

Numaram nu mai putin de 29 de luni in care peste 400 de persoane din mediul rural au beneficiat de un mix gratuit de masuri constand in consiliere, indrumare si formare in vederea deschiderii propriei afaceri, dobandirii de cunostinte de management, despre modul de obtinere a unei finantari si utilizarea computerului in managementul afacerilor. Au rezultat aproximativ 350 de planuri de afaceri, care se pot transforma oricand in tot atatea start-up-uri de succes. Primul targ rural virtual (www.targrural.ro), un instrument inovativ dezvoltat in cadrul proiectului pentru asigurarea sustenabilitatii mediului antreprenorial nou creat, si-a deschis "portile" pentru viitorii antreprenori pregatiti pentru primele lor tranzactii si patrunderea pe piata reala a cererii si ofertei. Transferul de know-how realizat intre expertii austrieci si romani s-a materializat printr-un suport constructiv oferit potentialilor antreprenori in procesul de tranzitie de la idee la planul structurat de afaceri. Toate acestea sunt rezultate ale unui efort comun al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, alaturi de Camera de Comert si Industrie Neamt, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Teleorman si OSB Consulting GmbH Austria.

Vom detalia toate aceste reusite la Conferinta de incheiere a proiectului "Creeaza-ti propriul loc de munca!" care va avea loc vineri, 23.11.2012, la sediul Camerei de Comert si Industrie a judetului Neamt, din Piatra Neamt, Bd. Decebal nr.33 cu incepere de la orele 10.00.

Jurnalistii interesati sa participe sunt rugati sa confirme, pana cel tarziu 21 noiembrie 2012, orele 16:00, la e-mail: ccint[at]ccint.ro, persoane de contact - Elena Miron si Alina Prisacaru.

Echipa de implementare a proiectului "Creeaza-ti propriul loc de munca!"

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  392 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings