newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Lansarea oficiala a raportului studiului Managementul Performantei in Romania 2011


PDF Print
A | a
E-mail
de Gabriela Grosu | Miercuri, 2 mai 2012, 12:42 webReleases | Consultanta

Acumen Integrat anunta lansarea oficiala a raportului studiului Managementul Performantei in Romania 2011, realizat in perioada iulie-septembrie 2011, in colaborare cu Radu Cocean, lector universitar in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca si Aurel Brudan, CEO si fondator The KPI Institute.

Beneficiind de un numar de 258 de respondenti ocupand in majoritate pozitii de management, director general si lider de echipa, studiul si-a propus sa determine cu rigurozitate tendintele, perceptiile si fluctuatiile in utilizarea si popularitatea Managementului Performantei la toate nivelurile organizationale: strategic, operational si individual.

Echipa de cercetatori a fost formata din:

- Coordonator: Aurel Brudan, CEO si fondator The KPI Institute, Australia;

- Cercetator: Adrian Brudan, Manager Solutii Performanta Organizationala, Acumen Integrat, Cluj-Napoca;

- Indrumator stiintific: Radu Cocean, Lector Dr. la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca.

Lansat in iulie 2011, studiul Managementul Performantei in Romania 2011 vine in contextul noului Cod al Muncii, care a adus ca si noutati obligativitatea utilizarii criteriilor de evaluare pentru angajati. Astfel, studiul a dedicat o intreaga sectiune Managementului Performantei la nivel individual, unde accentul este pus pe instrumentele si procesele utilizate de organizatii, in vederea stabilirii si evaluarii obiectivelor individuale, criteriilor de performanta a angajatilor, evaluarii competentelor si comportamentelor, precum si altor aspecte despre performanta individuala.

Printre cele mai relevante concluzii pot fi mentionate:

- Peste 33% dintre organizatii au inceput sa investeasca in adoptarea si utilizarea de instrumente si sisteme de management al performantei in ultimii trei ani;

- Majoritatea celor chestionati identifica drept prezente si aplicate in organizatiile proprii conceptele si tehnicile fundamentale ale managementului strategic, dar foarte putini considera ca organizatia aplica si concepte, tehnici si instrumente specifice de management al performantei la nivel strategic;

- Cele mai utilizate instrumente sau procese de management al performantei la nivel individual sunt sunt: evaluarea competentelor (71,6% dintre respondenti), criteriile de performanta la nivel individual (67,2%) si stabilirea si evaluarea obiectivelor individuale (66,7%);

Rezultatele integrale ale studiului Managementul Performantei in Romania 2011 vor fi disponibile in format PDF pe portalul www.IndicatoridePerformanta.ro.

Despre Acumen Integrat

Acumen Integrat este o companie romaneasca de cercetare si consultanta, cu sediul in Cluj-Napoca, specializata in oferirea de solutii in managementul performantei la nivel strategic, operational si individual. Serviciile oferite cuprind implementarea de sisteme de management al performantei, audit de performanta, optimizarea folosirii indicatorilor de performanta, instruire profesionala si management de proiect. Compania opereaza  IndicatoridePerformanta.ro, cea mai mare comunitate de profesionisti din Romania specializata in masurarea si managementul performantei.

Persoana de contact:

Gabriela Grosu, Coordonator Marketing si Comunicare, Acumen Integrat

Tel: +40 264 414 360, Email: Gabriela.Grosu[at]acumen.ro, Website: www.acumenintegrat.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  237 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by