newsletter rss
HotNews.ro

Tot ce trebuie sa stiti despre tabla neagra gasiti in acest articol


PDF Print
A | a
E-mail
de asuits | Vineri, 8 decembrie 2017, 11:01 webReleases | Constructii

tabla neagra | Foto: webPR.ro
In timpul procesului de realizare a acestui material, tabla neagra o serie de proprietati care sunt de interes pentru specialistii in domeniu.


Printre materialele de constructii care sunt des intrebuintate se numara si tabla neagra


In timpul procesului de realizare a acestui material, tabla neagra o serie de proprietati care sunt de interes pentru specialistii in domeniu.


Luand in considerare materialele din care este fabricata, dar si restul elementelor de mai jos putem vedea ca tabla neagra intra in categoria materialelor de constructii versatile. Datorita acestei versatilitatii, acest tip de tabla are posibilitatea de a fi integrata intr-o serie de proiecte si aplicatii.


Cum se realizeaza tabla neagra?


Partea cea mai importanta in procesul prin care se realizeaza tabla neagra este procesul de laminare la cald. Acesta este unul din cele mai importante etape deoarece datorita laminarii la cald, acest tip de tabla primeste o serie de calitatii importante.


Un aspect important este acela ca materia care sta la baza fabricarii acestui tip de tabla este otelul. Pentru a incepe procesul de laminare la cald, otelul respectiv trebuie sa fie adus la o temperatura ce este peste temperatura sa de recristalizare. Apoi urmeaza etape de rulare a otelului, care mai apoi va fi presat succesiv prin intermediul unor role speciale. Grosimea pe care o va avea tabla neagra va varia in functie de preferintele producatorului.


La finalul procesului de laminare, se va obtine un material flexibil si care nu este casant. Daca proiectul de constructie necesita rezistenta, acest tip de tabla este unul foarte potrivit.


Ce proprietatii se pot intalni la tabla neagra?


Din cele spuse mai sus se poate deduce despre tabla neagra ca principala sa caracteristica este rezistenta sa specifica. Dar nu trebuie uitat nici faptul ca aceasta este foarte flexibila si necasanta. Dar mai trebuie punctat un anumit aspect. Si anume ca aceasta este un material foarte ductil. Un aspect minor este culoarea sa specifica. Dar in acelasi timp nu trebuie ca acest aspect sa fie ignorat, deoarece culoarea este un criteriu care permite ca acest tip de tabla sa fie diferentiat de restul.


In ce fel de proiecte poate fi utilizata tabla neagra?


Datorita faptului ca tabla neagra se numara printre materialele de constructie versatile, isi va gasi cu usurinta intrebuintare intr-o gama larga de proiecte. Spre exemplu, aceasta este destul de des folosita in proiectele in care este implicat procesul de sudura, tocmai datorita proprietatilor pe care le are.


Persoanele specializate in domeniul constructiilor folosesc acest material cu preponderenta in construirea cailor ferate, dar in acelasi timp isi gaseste intrebuintare si in realizarea containerelor.


Dar cum s-a mentionat si anterior, acest material este unul cat se poate de versatil, putand fi folosit si in realizarea constructii metalice, in industria auto, in realizarea de echipamente grele si asa mai departe.

  209 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by