newsletter rss
HotNews.ro

Tabla decapata este un material de constructie calitativ si eficient


PDF Print
A | a
E-mail
de asuits | Miercuri, 1 noiembrie 2017, 11:40 webReleases | Constructii

tabla decapata | Foto: webPR.ro

Tabla decapata se realizeaza prin rularea si presarea otelului de cateva ori printr-o serie de role pentru subtiere. Acest proces se realizeaza la o temperatura sub cea de recristalizare, iar cand producatorul a obtinut grosimea dorita pentru tabla decapata acest proces ia sfarsit.


Folosind laminarea la rece se pot atinge grosimi mult mai exacte, spre deosebire daca s-ar fi folosit laminarea la cald.


Fiind realizata dintr-un metal, tabla decapata primeste proprietatile acestuia!


Tabla decapata este un material de constructie foarte apreciat de specialistii in domeniu datorita proprietatilor deosebite pe care le detine. Majoritatea acestor proprietatii reies datorita materialului din care este fabricata tabla decapata. Printre acestea se pot aminti urmatoarele:

  • luciul metalic: acesta se accentueaza prin lustruire;
  • densitatea: aceasta are o densitate mare, otelul fiind considerat un metal greu, avand densitatea peste 5;
  • fuzibilitatea: tabla decapata are proprietatea de a se topi la anumite la anumite temperaturi;
  • dilatarea termica: aceasta proprietate permite metalului sa isi mareasca dimensiunea la cresterea temperaturii;
  • conductibilitatea termica: in tehnica aceasta proprietate este foarte importanta. Deoarece pentru instalatiile la care se cere o incalzire si racire rapida, metalele sunt o alegere mai mult decat potrivita;
  • conductibilitatea electrica: metalele au proprietatea de a conduce curentul electric;
  • rezistenta la coroziune: tabla decapata este rezistenta in timp, fiind protejata de actiunea de degradare lenta sub actiunea agentilor chimici din mediul inconjurator;

Ce implica procesul de laminare la rece prin care se realizeaza tabla decapata?


Tabla decapata este supusa unui proces de laminare la rece. Dar ce inseamna asta mai exact?


Cand vine vorba de laminarea la rece, procesul de lipire se realizeaza la o temperatura normala. Si specialisti recomanda ca aceasta sa nu varieze. Marele avantaj al acestui procedeu este acela al versitilitatii produselor ce pot fi laminate.

Nu trebuie uitat nici faptul ca echipamentele ce lamineaza la rece tind sa aiba o durata de viata mai indelungata decat cele care lamineaza la cald. Un dezavantaj este acela ca au un grad de lipire mai slab decat cel al laminarii la cald.

In cazul acestui materia, prin intermediul acestui proces producatorii pot obtine grosimile dorite si materialul finit va beneficia si de o serie de proprietati importante.


Poti comanda chiar acum tabla decapata de la Mesteru Manole!


Poti fi intotdeauna sigur ca ai facut alegerea potrivita caci toate materialele de constructie oferite sunt de cea mai buna calitate. Proiectul tau va fi dus la sfarsit, iar rezultatul va fi unul conform asteptarilor tale.  158 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by