newsletter rss
HotNews.ro

CTP a ajuns la o valoare totala a activelor de 364 milioane euro, in primele noua luni din 2017


PDF Print
A | a
E-mail
de United | Luni, 30 octombrie 2017, 18:51 webReleases | Constructii

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, a intrat in ultimul trimestru al anului cu rezultate ce depasesc previziunile anterioare. Astfel, portofoliul de spatii din Romania al companiei a crescut in 2017 cu 73%, ajungand la peste 700.000 m2  si  la o valoare de piata de 364 milioane euro. Pentru CTP, 2017 este anul cu cel mai accelerat ritm de dezvoltare: suprafata inchiriabila construita si livrata pana la sfarsitul anului se situeaza la aproximativ 180.000 m2, iar circa 300.000 m2 sunt in constructie, cu date de finalizare estimate pentru prima jumatate a anului viitor.

In prezent, rata de neocupare a spatiilor care sunt gata pentru a fi predate potentialilor chiriasi este de sub 3%, iar 2017 a marcat incheierea unor contracte de inchiriere cu o serie de clienti strategici, in 7 parcuri din Bucuresti si din tara. O parte dintre acestia se afla la primul parteneriat cu CTP, iar restul sunt clienti existenti care si-au extins activitatea in depozite mai mari, odata cu dezvoltarea afacerilor.

In 2017 au fost facute mai multe investitii in noi constructii si achizitii de parcuri industriale, atat in apropierea capitalei, cat si in tara. Acestea au consolidat pozitia CTP de cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, la nivel national:
  •  In CTPark Bucharest West a inceput constructia a doua cladiri cu o suprafata de 100.000 m2, care vor fi finalizate in Q1, respectiv Q2 din 2018;
  • In CTPark Timisoara, compania a inceput constructia a 32.000 m2, cu termen de finalizare in luna decembrie 2017;
  •  CTP a cumparat doua parcuri logistice cu o suprafata inchiriabila cumulata de 37.000 m², situate in vestul tarii, in apropierea localitatilor Ineu si Salonta;
  •  In Cluj, CTP a investit in achizitionarea terenului pe care vor fi dezvoltati 29.000 m2 GLA, sub denumirea CTPark Cluj II. Noul parc va fi finalizat in doua etape, in cursul lui 2018;
  •  In Bucuresti, CTP a achizitionat proiectul Phoenix, parte din CTPark Bucharest, situat pe centura Capitalei, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 21.000 m²;
  •  Cea mai recenta achizitie este Chitila Logistic Park (CLP), situat in apropierea Bucurestiului, care are 45.000 m² suprafata inchiriabila si 48.000 m² teren destinat dezvoltarilor ulterioare.

"€œCu siguranta ca 2017 este cel mai bun an pe care l-am traversat pana in prezent. Stocul de spatii logistice si industriale pe care il detinem in Romania a depasit 700.000 m2, am investit conform planului in CTPark Bucharest West, care este gandit sa devina cel mai mare parc logistic din Europa de Est si am facut achizitii importante in zone cheie din apropierea Bucurestiului si din Romania. In viitor vom continua sa construim masiv, in functie de cererile din piata si de nevoile clientilor nostri, dar avem in plan si cateva dezvoltari speculative", a declarat Ana Dumitrache, Co-Country Head al CTP Romania. 

In ceea ce priveste imprumuturile bancare, CTP a incheiat in 2017 acorduri cu BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare), BCR, Banca Transilvania, Alpha Bank, Bancpost, obtinand imprumuturi in valoare de circa 117 milioane de euro. Indicatorul loan-to-value (LTV) corespunzator CTP Romania, care reprezinta raportul dintre valoarea creditelor si cea a garantiilor constituite de un investitor, se situeaza in acest moment la 65%. 

Pentru anul 2018 este prevazuta construirea a aproximativ 200.000 m2 in CTPark Bucharest West si circa 290.000 m2 in localitati ca: Pitesti, Cluj, Turda, Chitila.

Despre CTP

CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale de prim rang, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. CTP detine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrala, cu peste 4,1 milioane de metri patrati de spatii de clasa A, in peste 80 de puncte strategice.
In Romania, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafata inchiriabila situati in zece orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitesti, Salonta, Sibiu, Timisoara si Turda.

  99 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by