newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: GIC a finalizat acordul de achizitie a P3, in valoare de 2,4 miliarde de euro - una dintre cele mai mari tranzactii de pe piata imobiliara din 2016


PDF Print
A | a
E-mail
de United | Miercuri, 4 ianuarie 2017, 10:42 webReleases | Constructii

Foto_Ian-Worboys_CEO-P3 | Foto: webPR.ro
GIC, fondul suveran al statului Singapore, a finalizat procesul de achizitie de la TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge a P3, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori si administratori de active logistice la nivel pan-european. Acordul, care evalueaza compania la 2,4 miliarde de euro, a fost anuntat pentru prima data in luna noiembrie 2016, dar perfectarea sa a fost facuta dupa ce a primit toate aprobarile organismelor de reglementare europene. Este una dintre cele mai mari tranzactii efectuate in 2016 pe piata imobiliara europeana.

Cu sprijinul noului sau actionar si a pachetului de refinantare pe termen lung in valoare de 1,4 miliarde de euro, contractat in octombrie 2016, P3 este gata sa puna in aplicare noile planuri de expansiune care includ continuarea dezvoltarii pe portofoliul de terenuri existent a peste 1,4 milioane m2 de spatii logistice, dar si achizitia de noi terenuri in cele noua tari europene in care este deja prezent, precum si intrarea pe pietele imobiliare din alte tari.

„In ultimii ani ne-am extins semnificativ in afara pietelor noastre principale, pentru a deveni unul dintre cei mai mari si complet integrati dezvoltatori si investitori pe piata de spatii logistice. Suntem cu totii foarte incantati acum sa fim parteneri cu unul dintre cele mai mari fonduri suverane de investitii si ne dorim sa trecem cat mai repede la urmatoarea faza a strategiei noastre de crestere”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3.

„Strategia de investitie pe termen lung a GIC este similara viziunii noastre. Fondul a confirmat deja sprijinul pentru strategia P3 ca specialist in proprietati logistice cu un puternic accent pe serviciile oferite clientilor, ca proprietar pe termen lung de spatii logistice si care nu a vandut niciodata o cladire din portofoliul sau, si ca dezvoltator al unor active de inalta calitate care respecta criteriile de protectie a mediului”, a adaugat Ian Worboys. 
P3 este proprietar, dezvoltator si manager specializat in proprietati logistice. Baza de active a P3 la nivel european cuprinde 163 de depozite construite la cele mai inalte standarde, cu o varsta medie de 8,4 ani, totalizand 3,3 milioane de metri patrati in noua tari, si un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri patrati de spatii logistice.

P3 este un investitor pe termen lung, care achizitioneaza si dezvolta proprietati la cele mai inalte standarde de calitate, pe care le adauga portfoliului sau in continua dezvoltare. P3 nu a vandut niciodata o cladire din portofoliul sau. 

In Romania, P3 detine cel mai mare parc logistic din tara, P3 Bucharest, achizitionat de la CA Immobilien Anlagen AG la inceputul anului 2015 si care cuprinde in prezent 11 depozite cu o suprafata totala de 305.000 de metri patrati.

Misiunea P3 este sa ofere chiriasilor sai o experienta de prima clasa prin proprietati logistice de inalta calitate pozitionate in locatii logistice cheie. P3 dezvolta proiecte durabile si ecologice la cele mai inalte standarde internationale.

P3 este detinut de GIC, fondul suveran al statului Singapore.

Puteti afla mai multe despre activitatea P3, accesand website-ul www.p3parks.com sau urmarind conturile de social media: 
LinkedIn - P3 Logistic Parks 
Twitter - @P3Parks

PointPark Properties a adoptat noul brand corporate „P3” si foloseste numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea principala a companiei.

  53 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by