newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Ventilatoare industriale


PDF Print
A | a
E-mail
de amy_abira | Luni, 11 iulie 2016, 14:44 webReleases | Constructii

Ventilatoarele centrifugale destinate pentru spatiile industriale sunt fabricate din materiale rezistente, iar motoarele sunt fie in constructie atex pentur a se utiliza in medii cu potential exploziv sau care sunt rezistnete la temperaturi mai intalte decat in mod normal.

Spatiile industriale au nevoie si de asigurarea unui mediu cat mai sanatos pentru personalul din incinta. Procesele care se desfasoara in aceste spatii pot sa duca la cresterea i exces a temperaturii sau a umiditatii, la dispersarea in aer a particulelor de praf sau a materialelor prelucrate. Aceste situatii sunt cele mai importante dar nu sunt singurele care necesita utilizarea ventilatoarelor.

Racirea utilajelor este de asemenea una din cele mai importante aplicatii pentru ventilatie.

Ventilatoarele axiale sau ventilatoarele centrifugale sunt desemnate sa faca fata la aplicatii standard si conditiilor speciale de lucru din anumite zone. Trebuie sa stiti ca vetilatoarele pot sa fie fabricate din aliaje speciale sau din otel conform cu specificatiile clientilor. Daca e necesar ventilatoarele industriale se pot fabrica pe comanda dar majoritatea echipametelor sunt deja si sunt proiectate tinand cont de unele tipare.

Cele mai comune ventilatoare si aplictiile lor in industrie sunt: ventilatoare atex pentru evacuarea vaportilor periculosi care au potential exploziv in aplicatii care tin de industria chimica.

Ventilatore pentru vopsitorii care ajuta la eliminarea vaporilor din incinte speciale dar si pentru filtrarea aerului petur a pastra un mediu optim fara particule care se pot depune pe suprafete.

Ventilatoarele de rezistenta la temperaturi inalte pentru a raci furnalele si utilajele si anumite parti din ele. Ventilatoarele pentru sucarea materialelor lemnoase.

Exista si ventilatoare speciale pentru uscarea si prevenirea formarii mucegaiurilor in silozuri de cereale, ventilatoare cenrifugale pentru aerarea cerealelor. Ventilarea cerealelor aflate in silozuri are ca si scop principal mentinerea unei temperaturi optime pentur a le conserva dar si pentru a evita proliferarea insectelor si altor daunatori care pot sa compromita calitatea cerealelor.

Ventilatoarele axiale care au dimensiuni mari pentru a ventila serele de plante sau fermele de animale in agricultura si in zootehnice, sunt ventilatoare profesionale pentur recircularea aerului in sere si in solarii. 

  69 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by