newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: De ce sa folosesti caramida in constructii si ce avantaje ofera aceasta


PDF Print
A | a
E-mail
de suits | Miercuri, 15 iunie 2016, 15:26 webReleases | Constructii

CARAMIDA_EFICIENTA_MACOFIL_240x115x88_thumb | Foto: webPR.ro
Caramida este un material de constructii foarte utilizat in constructiile de diferite tipuri, deoarece se preteaza foarte bine oricarui tip de combinatii. Cu lemn, tigla ceramica, metal sau piatra, caramida se poate utiliza foarte bine impreuna cu aceste materiale. De asemenea, caramida poate fi si o solutie de design exterior pentru ca poate fi utilizata pentru fatade, atat in cazul caselor, cat si in cazul blocurilor, datorita nuantelor sale coloristice. In plus, aceasta a inceput sa fie folosita si in designul interior, pusa pe un perete sub forma de accent de design.

Un avantaj important pe care il ofera caramida este rezistenta sporita la seisme. Aceastea sunt caracterizate printr-un numar mare de oscilatii ce sunt mult mai bine suportate de o casa din caramida, in comparatie cu una din beton.
Casele construite din caramida au ca mare avantaj diversitatea finisajelor, dar si diferitele tipuri de acoperis care se pot asorta si se pot sustine foarte bine. Ca exemplu avem tigla care este un material cu greutate ridicata si care are nevoie sa se sprijine pe un tip de constructie puternica, cu o structura rezistenta, aceasta nefiind recomandata pentru o casa din lemn.

O casa construita din caramida este imuna la daunatori, insecte si rozatoare fara sa fie nevoie de anumite tratamente speciale. De asemenea, caramida suporta foarte bine un mediu umed si rezista foarte bine o lunga perioada de timp in comparatie cu o casa din lemn care ar putrezi foarte repede. Zidurile construite din caramida au o conductivitate relativ mica, in comparatie cu o constructie din beton. In plus, caramida izoleaza foarte bine fonic la interior.
Datorita rezistentei sporite la diferitele intimperii, este important faptul ca acest material poate fi refolosit fiind un material reciclabil.
In cazul unor renovari sau reparatii pentru casele din caramida s-au dezvoltat foarte multe solutii, precum rasinile speciale care se folosesc in cazul fisurilor in pereti.

Caramida ca element de design interior

In general caramida a fost privita ca un material de constructii si atat, dar aceasta a aratat de multe ori ca poate fi un finisaj frumos in orice design interior, fie el traditional sau modern. Aceasta este un material de constructii ce se poate transforma rapid intr-un element de design interior surprinzator, adaugand un plus de valoare, personalitate si originalitate spatiului unde este folosita.

Un perete acoperit cu caramida poate fi o solutie extrem de folosita de arhitecti pentru un plus de culoare si caldura la interior in living sau bucatarie. Contrastul intre rafinamentul si sobrietatea unor piese de mobilier clasic si duritatea pe care o emana caramida ofera o imagine foarte frumoasa de ansamblu.
  117 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings