newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Cum se monteaza parchetul masiv?


PDF Print
A | a
E-mail
de amy_abira | Marţi, 3 mai 2016, 15:43 webReleases | Constructii

Montarea parchetului masiv este o operatiune pe care foarte multi oameni o incearca singuri. Acest lucru se intampla in special pentru ca modelele noi de parchet au sisteme de imbinare simple. Parchetul masiv este mult mai greu de abordat deoarece tehnica de montare se face prin prinderea aprchetului pe grinzi. Parchetul clasic este mai rezistent si de aceea lucrarea merita chiar si atunci cand investitiile sunt mai mari. 

Grinzile si traversele sunt destinare sustinerii parchetului si vor trebui sa formeze o grila pe podea. Grinzile se vor fixa in ziduri sau pe sapa. Distantele aflate intre traverse se calculeaza astfel incat sa fie invers proportionale cu grosimea pe care o are parchetul pentru a evita curbarea sa in urma traficului.  

Dimensiunile traverselor se vor alege tinand cont de greutatea ce trebuie sa fie sustinuta de catre grinzi.

Pentru ca grinzile sa creeze o bariera fonica si pentru ca zgomotele ulterioare sa se evite se monteaza pe grinzi in zonele prin care trec traversele benzi din cauciuc sau din pluta. Acesea amortizeaza zgomotele de impact care exista intre grinzi si traverse.

Parchetul masiv are un sistem nut si feder pentru a imbina placile intre ele dar fixarea se va face in cuie. Prima lamela se prinde batand cuiul in ea. Se bat cuiele in fiecare punct in care placile de parchet se intalnesc cu traversa. Cuilele de la lamelel urmatoare se bat oblic. Aestea se pot bate pe nut sau pe feder. Este important ca ele sa fie batute oblic pentru a prinde federul sau nutul cu tot cu placa traversa.

Pentru lemn masiv se va slefui parchetul cu utilaje adecvate pentru a nivela suprafata. Se va face slefuirea cu benzi tot mai fine, dupa slefuire se vor instala plintele si se vor face operatiunile de finisare.

Este recomandat ca atunci cand considerati ca nu va veti descurca sa apelati la serviciile profesionistilor. 

  109 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by