newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Lild construieste la Lugoj cel mai modern si ecologic sediu logistic, cu o firma romaneasca


PDF Print
A | a
E-mail
de GolinHarris | Miercuri, 13 ianuarie 2016, 12:43 webReleases | Constructii

Noul sediu regional va fi situat pe Strada Timisoarei, in Lugoj, avand o suprafata construita totala de peste 45.000 m2 si o suprafata a terenului de 140.000 m2.

Un factor important in alegerea locatiei l-a constituit proximitatea fata de autostrazile A1 si A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie in strategia de dezvoltare a retelei de magazine. Acest depozit va gestiona si asigura transportul produselor catre magazinele din zona de Sud-Vest a tarii, permitand astfel o aprovizionare optimizata a acestora.

 “Ritmul rapid de extindere a companiei si necesitatea aprovizionarii zonei de Sud-Vest a Romaniei au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme romanesti, cu expertiza in constructii de o asemenea anvergura. Ne dorim sa construim o cladire sustenabila, in care sa implementam cele mai noi si performante tehnologii care sa incadreze noul sediu logistic in standardele europene” a declarat Sergiu Fala, Director National de Expansiune si Servicii Centrale, membru in Consiliul de Conducere Lidl Romania.

In cadrul procesului de executie vor fi implementate solutii si tehnologii moderne ce depasesc standardele actuale de eficienta energetica. Toate acestea au ca scop obtinerea unei cladiri sustenabile prin reducerea consumului de energie, a emisiilor, amprentei de CO2 si, implicit, a impactului asupra mediului inconjurator. Pentru masurarea performantelor proiectului se va utiliza sistemul britanic de evaluare a cladirilor sustenabile BREEAM, care este in prezent cea mai utilizata metoda de evaluare a impactului cladirilor asupra mediului.

“Este un proiect complex, din care ne-am dorit sa facem parte, in special pentru ca reprezinta o provocare in materie de solutii constructive, termen de executie si tehnologii noi. Avem o experienta vasta in domeniul constructiilor si ne simtim onorati de increderea acordata de reprezentantii Lidl, care au decis atribuirea acestui contract”, a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de constructii Bog’art.

Odata finalizat, acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de munca  si va atrage noi oportunitati pentru dezvoltarea comerciala a serviciilor adiacente oferite in zona. In acest fel, Lidl contribuie la economia locala a municipiului. 
“Lidl va continua investitiile in Romania in paralel cu crearea de noi locuri de munca la nivel national. In prezent, avem peste 4.200 de angajati in reteaua de magazine, centrele regionale de distributie si in sediul central”, a declarat Frank Wagner, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Europa, activand in peste 26 de tari europene si avand peste 100 de centre logistice ce asigura aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Avand mai mult de 170.000 de angajati, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.
  74 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by