newsletter rss
HotNews.ro

Cum alegem motocoasa potrivita?


PDF Print
A | a
E-mail
de G3D.ro | Joi, 15 noiembrie 2018, 21:17 webReleases | Agricultura

motocoasa-stihl-fs-38-usoara-forestore | Foto: webPR.ro

Fie ca ne apucam de curatenie sau doar dorim sa intretinem gazonul, unealta indispensabila pentru a ne usura munca este o motocoasa Stihl. Daca este prima data cand cumparam, sau daca dorim sa schimbam motocoasa veche, trebuie sa alegem cu mare atentie acest produs. Motocoasa profesionala este destinata celor ce au acest serviciu in portofoiu dar si utilizatorilor ocazionali care vor o motounealta profesionala.


Alegerea motocoasei in functie de suprafata pe care o avem de cosit

  • Pentru suprafete mici, cu iarba curata sau gazon, de pana in 100 metri patrati ar trebui sa ne orientam catre o motocoasa mica, ce poate fi utilizata cu usurinta. Ne putem indrepta catre o gama usoara pe benzina intre 0.65 si 1.00 cai putere sau chiar catre o varianta electrica. Trebuie tinut cont ca varianta electrica ne va limita zona de actiune in functie de lungimea cablului. Totusi exista si o varianta de motocoasa pe acumulator, mult mai silentioasa si ecologica. De obicei motocoasele usoare au cap de taiere cu fir iar motarea unui cutit ar suprasolicita mecanismele unde poate aparea o uzura prematura.
  • Pentru curti de dimensiune de pana in 400 - 500 de metri patrati, cu iarba inalta si lemnoasa, sunt recomandate motocoase pe benzina de putere medie, cu cutit de taiere. Modelele din aceasta gama, sunt mai puternice, ne vor usura munca si spre deosebire de o motocoasa electrica care ne limita zona de actiune sau cea pe acumulator la care se poate termina bateria, cele pe benzina pur si simplu vor fi alimentate cu carburant (ulei 2t + benzina 95) pentru a ne continua cositul. Un alt avantaj al unei motocoase de putere medie este capul de taiere care este de obicei tip lama sau cutit de taiere pe langa sintemul clasic de taiere cu fir. Acesta ne va ajuta si in cazul iebii impaslite, a stufului sau a buruienilor.
  • Pentru gradini mari sau pentru utilizarea zi de zi in mod profesional se recomanda motocoase de putere mare pe benzina. Acestea sunt gandite pentru a fi ergonomice si puternice pentru utilizare indelungata chiar si pe marginea soselelor, pe zone de domeniu public, pe pasuni sau izlazuri cu relief neregulat. In cazul suprafetelor intinse cu relief plan se recomanda masinile de tuns iarba sau cositorile de fan.

La ce ne sa fim atenti cand cumparam o motocoasa?


* Producator. Pe piata de profil sunt variante multiple de achizitie. Totusi calitatea si fiablitatea in timp a materialelor influenteaza perioada de utilizare si implicit viteza de lucru. Motocoasa STIHL este profesionala, fiabila si recunoscuta pe plan mondial ca fiind foarte rezistenta. Avantajul acestui producator german este ca nu are o gama de produse de calitate medie, iar produsele au fost concepute si realizate pentru suprafata de folosire intensa.

* Greutate si accesorii de lucru. In functie de suprafata de lucru trebuie sa alegem un model ce poate permite atasarea pe un ham pentru preluarea greutatii. Exista modele de ham pentru motocoasa portabila ce se tine in spate intocmai ca un rucsac.

* Tipul de motor. Motorul pe benzina, in functie de modelul motocoasei, poate fi in 2 timp la motocoasele mici sau 4 tipi la cele de puteri medi si mari. Motorul in 4 timpi fara baie de ulei, cu amestec (ulei 2t + benzina 95) este varful de tehologie implementata de Stihl in motoarele sale, este mai compact, si mai putin zgomotos. Motorul electric poate fi alimentat la priza sau prin acumulatori reincarcabili, tehnologie inca la inceput.

* Zona de utilizare. Zonele rezidentiale linistite nu sunt locul potrivit pentru folosirea unei motocoase ce produce zgomot mare. Probabil ca ar fi bine sa iei in calcul utilizarea unei motocoase cu motor electric.

* De unde cumperi motocoasa. Atunci cand faci aceasta alegere este indicat sa alegi un distribuitor autorizat al producatorului care sa aiba si o unitate de service.


Service si distribuitor autorizat Motocoase STIHL

SC FOREST STORE & SERVICE SRL

Magazin prezentare si service: Voluntari, Bulevardul Voluntari Nr. 41B, Ilfov

Magazin online: ForeStore.ro

Telefoane 0726 315 892 / 031 804 20 64

Comenzi telefonice: LUNI-VINERI 9:00 - 17:00

  70 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by