newsletter rss
HotNews.ro

JA Europe si EIT RawMaterials isi unesc fortele pentru a stimula antreprenoriatul bazat pe inovare in sectorul materiilor prime


PDF Print
A | a
E-mail
de JA Romania | Marţi, 13 noiembrie 2018, 16:49 webReleases | Banci / Finante

EIT-Infografic-RO-01 | Foto: webPR.ro

Bruxelles, 13 noiembrie 2018

Noul parteneriat inovator dintre JA Europe si EIT RawMaterials urmareste dezvoltarea competentelor antreprenoriale si a abilitatilor STEM in randul a 1.200 de elevi din Romania si din Bulgaria (cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani) si sporirea interesului acestora pentru sectorul materiilor prime. Initiativa imbina educatia STEM cu cea antreprenoriala prin intermediul unor activitati care beneficiaza de consultanta din partea unor voluntari cu experienta in domeniul afacerilor, care ii incurajeaza pe elevi sa incerce lucruri noi si sa isi transforme ideile inovatoare in oportunitati reale. In cadrul celor patru competitii nationale Innovation Camp care au avut loc in cele doua tari in primavara anului 2018, elevii au venit cu solutii pentru reciclarea resurselor naturale si adoptarea conceptului de economie circulara. In anul scolar 2018-2019, ei vor putea participa la un program de educatie antreprenoriala cu durata de un an, JA Mini-compania, la finalul caruia vor obtine un Certificat de Competente Antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass) recunoscut la nivel international.

„Suntem foarte bucurosi sa colaboram cu Junior Achievement si sa putem contribui la sporirea eforturilor de constientizare a tinerilor asupra importantei domeniului materiilor prime, cu ajutorul unui program de educatie antreprenoriala inovator.” – Dr. Rima Dapous, Director Departament Educatie, EIT RawMaterials

Sectorul industrial constituie in prezent o prioritate pentru Comisia Europeana. In consecinta, programul privind dezvoltarea competentelor a fost extins pentru a include si alte sectoare cheie, precum industriile constructiilor, otelului, hartiei, tehnologiilor ecologice si energiilor regenerabile, industria prelucratoare si cea de transport maritim. Aceasta initiativa este doar una dintre componentele amplului program al Uniunii Europene privind stimularea competitivitatii si inovatiei in contextul cresterii economice si crearii de noi locuri de munca. JA Europe impartaseste viziunea si misiunea EIT RawMaterials de a transforma materiile prime intr-un element de importanta majora pentru Europa, prin stimularea competitivitatii sectorului de-a lungul intregului lant valoric, inovatie, noi abordari educationale si incurajarea spiritului antreprenorial.

Expertii au ajuns la concluzia ca aproape toate cele treizeci de slujbe cu cea mai rapida raspandire in urmatorul deceniu vor necesita un minimum de competente STEM*. Aceasta colaborare urmareste sa creasca gradul de constientizare in randul factorilor de decizie politica europeni in ceea ce priveste importanta educatiei antreprenoriale si a celei STEM, pe toata durata presedintiei Bulgariei (2018) si Romaniei (2019) la Consiliul Uniunii Europene.

„Imbinarea educatiei STEM cu dezvoltarea competentelor antreprenoriale deschide oportunitati extraordinare pentru viitor. Programele JA Europe sunt recunoscute pentru valorificarea bunelor practici europene in domeniul dezvoltarii celor mai cautate competente pe piata fortei de munca. Prin cresterea gradului de informare in randul tinerilor cu privire la sectorul materiilor prime, JA Europe si EIT RawMaterials sustin inovatia in domeniu si contribuie la crearea a noi locuri de munca.” – Caroline Jenner, CEO JA Europe

* Harmon, H., & Wilborn, S. (2016). The Math Learning Gap: Preparing STEM Technicians for the New Rural Economy. The Rural Educator, 37(3).


Despre JA Romania

Junior Achievement (JA) Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 40 de tari din Europa si 100+ de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 250.000 de elevi din 1.800 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org si pe pagina de Facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

Despre JA Europe

JA Europe este cea mai mare organizatie educationala non-profit din Europa orientata spre educatia antreprenoriala si formarea profesionala a tinerilor. JA Europe este membra a JA Worldwide, care, de aproape 100 de ani, deruleaza programe de formare antreprenoriala, profesionala si financiara menite sa sporeasca sansele de angajare, succes in cariera si prosperitatea financiara a tinerilor.

Datorita sprijinului primit din partea a 140.000 de consultanti voluntari din mediul de afaceri si a 130.000 de profesori/educatori, peste 4 milioane de tineri din 40 de tari au putut beneficia anul trecut de programele JA Europe.

www.jaeurope.org

Despre EIT Raw Materials

EIT RawMaterials, fondat si finantat de EIT (European Institute of Innovation and Technology), un organism independent al UE, este cel mai mare consortiu din lume in sectorul materiilor prime. Scopul sau este transformarea materiilor prime intr-un element de importanta majora pentru Europa, prin stimularea competitivitatii si sporirea atractivitatii sectorului materiilor prime din Europa prin intermediul inovatiei, al noilor abordari educationale si al incurajarii spiritului antreprenorial.

Comunitatea EIT RawMaterials reuneste peste 120 de parteneri din mediul de afaceri, institutii de invatamant superior si organizatii de cercetare si tehnologie din peste 20 de tari ale UE. Partenerii EIT RawMaterials participa la intregul lant valoric al materiilor prime: de la extractia materiilor prime si prelucrarea mineralelor, pana la substitutie, reciclare si adoptarea conceptului de economie circulara. Ei colaboreaza pentru a identifica noi solutii inovatoare pentru furnizarea materiilor prime si imbunatatirea acestui sector in Europa.

EIT RawMaterials va genera un impact semnificativ asupra competitivitatii industriale din Europa, stimuland inovatia si tranzitia tinerilor, antreprenorilor si partenerilor din domeniul educatiei catre o economie circulara. Acest lucru va duce atat la crearea unor produse, procese si servicii inovatoare si durabile, cat si la aparitia unor oameni talentati, care vor asigura sustenabilitatea economica, sociala si a mediului in intreaga Europa.


Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati site-ul: www.eitrawmaterials.eu


Informatii pentru presa puteti obtine scriindu-ne la urmatoarele adrese de e-mail:

JA Europe Communications – media@jaeurope.org


EIT RawMaterials Communications – media@eitrawmaterials.eu

  53 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by