newsletter rss
HotNews.ro

Carnea de pui si gustul de "€šacasa€"


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Luni, 26 martie 2018, 13:25 webReleases | Banci / Finante

PR visual_vegeta | Foto: webPR.ro

Tii minte din copilarie aromele ispititoare care te faceau sa uiti de joaca? Intrai pe furis in bucatarie si ciuguleai din carnea de pui proaspat scoasa din cuptor, lasand-o sa se topeasca si sa iti incante simturile. Iti suna cunoscut, nu-i asa? Si noua...


Carnea de pui reprezinta o alegere des intalnita la mesele principale, nu numai pentru ca este savuroasa, ci si pentru ca se digera usor si are un numar redus de calorii. In plus este calduros recomandata de nutritionisti in regimurile alimentare de slabire sau aferente anumitor afectiuni.

Tinand cont de frecventa cu care consumam carnea de pui, tindem sa nu ii mai recunoastem importanta care i se cuvine, considerand ca, oricum, nimic astazi nu mai are gustul de „acasa”. Insa nu-i asa. Cu Vegeta Gust de gaina de la Podravka Romania poti asezona orice fel de mancare, indiferent de modul de preparare si servire (ciorbe, tocanite, fripturi, sosuri, risotto) pentru ca legumele uscate natural din compozitia Vegeta confera savoare preparatelor.

 

Pentru ca multi dintre noi nu mai avem timp pentru gatit, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka Romania, ne recomanda o reteta din carne de pui pe cat de simplu si usor de facut, pe atat de delicioasa.


Avem nevoie de un pui intreg, boia dulce de ardei, o lingura de Vegeta Gust de gaina, sare si piper, dupa gust, cativa stropi de ulei de masline pentru a unge puiul, sos de soia, o capatana mare de usturoi, marar verde si nelipsitii cartofi pentru garnitura (care poate fi facuta si din morcovi sau dovlecei).


Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Pe toata suprafata se cresteaza in mai multe locuri cu un cutit, asfel incat acolo sa incapa bucatele de usturoi, care ii vor da o aroma apetisanta. Dupa aceea, puiul se unge cu ulei, se stropeste bine cu sos de soia si boia dulce, o lingura de Vegeta Gust de gaina, sare si piper. In interiorul puiului putem aseza o mana de catei de usturoi si marar.


Puiul se da la cuptor timp de o ora (200 grade Celsius este temperatura optima), pe un pat de legume bine-alese, taiate felii sau cuburi si prefierte in prealabil. La 30 minute puiul se intoarce pe partea cealalta. La final o sa vedeti ca legumele si puiul se vor imbina armonios, cu un gust demential de bun ... ca la mama acasa.


Cu Vegeta carnea de pui iti va dezvalui gusturi nebanuite, asa ca dintr-un fel de mancare plicticos o poti transforma intr-unul cu gust intens si apetisant. 

  



61 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by