newsletter rss
HotNews.ro

Aparate de masura si control pentru testarea curentului electric


PDF Print
A | a
E-mail
de ronexprim | Marţi, 23 mai 2017, 12:26 webReleases | Banci / Finante

Testerul de continuitate

Curentul electric are nevoie de un circuit in care sa se poata deplasa. Un circuit se aseamana cu o strada cu doua sensuri, care trebuie parcursa din punctul A in punctul B si inapoi. Daca unul din sensuri este blocat, curentul electric inceteaza sa mai existe. Un tester de continuitate a circuitului este un aparat de masura si control foarte util pentru verificarea cablurilor electrice.

Pentru a testa continuitatea intr-un circuit electric, urmeaza acesti pasi:

1. Deconecteaza stecarul de la sursa de curent. Asigura-te ca butonul de alimentare cu energie electrica al aparatului este pornit.
2. Foloseste testerul de continuitate pentru a testa stecarul. Daca exista continuitate in circuit, testerul va semnala acest lucru. 

Multimetrul

Un multimetru este un alt aparat de masura si control cu care se poate testa continuitatea circuitului electric. De asemenea, poate masura curentul alternativ si cel continuu intr-un circuit in functiune, precum si voltajul. 

De exemplu, un multimetru poate depista cu precizie daca intr-un circuit de curent alternativ se afla 120 volti sau daca o baterie de 9 volti este incarcata complet. In plus, un multimetru poate testa si rezistenta, redand cu exactitate numarul de ohmi dintr-un circuit electric.

Poti folosi acest aparat de masura si control pentru a testa motoare, intrerupatoare, si multe alte dispozitive electrice si electronice. 

Iata cum poti folosi un multimetru pentru a testa un dispozitiv electric:

1. Deconecteaza stecarul de la sursa de alimentare, cu exceptia momentului in care testezi un circuit in functiune
2. Conecteaza cablurile de testare in multimetru
3. Selecteaza functia dorita (AC, DC sau rezistenta) si intervalul de masurare
4. Efectueaza masuratoarea
5. Interpreteaza rezultatele.

RONEXPRIM este o prezenta constanta pe piata romaneasca de aparate de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica, inca din 1991. In oferta noastra aveti la dispozitie cele mai performante aparate de masura si control marca Fluke, cu ajutorul carora veti putea sa va desfasurati activitatea de zi cu zi la cele mai inalte standarde.
  30 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by