newsletter rss
HotNews.ro

Primaria Sectorului 3 Bucuresti a devenit membra a Different Angle Cluster, organizatie furnizoare de solutii Smart City


PDF Print
A | a
E-mail
de ConcordCommunication | Miercuri, 5 aprilie 2017, 13:56 webReleases | Banci / Finante

Prin acest parteneriat, Primaria Sectorului 3 sprijina clusterul Different Angle in consolidarea procesului de interactiune dintre mediul privat, mediul academic si institutiile publice, favorizand fluxul informational, transferul de cunostinte si know-how necesar dezvoltarii de proiecte si solutii de smart city.

De asemenea, cele doua entitati colaboreaza pentru realizarea proiectului ,,In Focus – Smart Specialisation Strategy At City Level“, proiect aflat in implementare din anul 2016. In acest proiect, Different Angle Cluster  participa in Grupul Local de lucru al Primariei si acorda sprijin in vederea dezvoltarii unei strategii de Specializare Inteligenta la nivel local, prin conceperea si furnizarea de solutii viabile pentru provocarile cu care se confrunta Sectorul 3 in domeniul dezvoltarii inteligente.

Specializarea Inteligenta este un concept promovat de Comisia Europeana, cu scopul de a stimula inovarea regionala/locala si se bazeaza pe un puternic parteneriat intre intreprinderi, entitati publice si institutii de cunoastere. Proiectul pune accent pe identificarea de noi oportunitati sectoriale in curs de dezvoltare, pe sprijinirea si stimularea antreprenoriatului local, pe inovare, precum si pe branding-ul si marketing-ul centrelor urbane ca locatii atractive pentru dezvoltarea afacerilor.

"€œAm ales sa facem parte din clusterul Different Angle si sa colaboram pentru realizarea unor solutii de dezvoltare inteligenta, in scopul crearii unei administratii locale moderne, folosind facilitatile oferite de noile dezvoltari tehnologice. Rezultatul proiectului IN FOCUS va fi imbunatatirea relatiilor cu mediul de afaceri si academic, precum si imbunatatirea capacitatii strategice a autoritatii locale, in vederea sustinerii progresului economic si dezvoltarii unei strategii de specializare inteligenta la nivel local. Finalitatea proiectului este reprezentata de intocmirea unui Plan local de Actiune”, a declarat Robert Negoita, Primarul Sectorului 3.

Vicepresedintele Asociatiei Different Angle Cluster, Serban Tir, si-a exprimat multumirea fata de acest nou parteneriat: "€œFaptul ca Primaria Sectorului 3 a decis sa faca parte din clusterul nostru ne onoreaza si ne mobilizeaza in acelasi timp sa continuam cu incredere ceea ce am inceput in urma cu trei ani. Different Angle Cluster este o comunitate creata in scopul colaborarii membrilor sai pentru realizarea de solutii Smart City care pot fi implementate in orice oras din Romania. Asistam la demararea unor proiecte si strategii de dezvoltare urbana, in contextul in care atat administratiile cat si comunitatile locale sunt nevoite sa  tina pasul cu avansul tehnologei digitale. Tot mai multe orase din Romania au lansat sau implementat proiecte in domeniul Smart City, iar acesta este doar inceputul transformarii Romanei urbane moderne".

Different Angle Cluster reuneste la acest moment 15 membri, companii dezvoltatoare de solutii si aplicatii software, mediul academic, o prima autoritate publica locala si o agentie de relatii publice si comunicare.  Clusterul atrage membri pentru dezvoltarea sa atat pe orizontala cat si pe verticala, in vederea indeplinirii scopului declarat, de furnizor si promovare a solutiilor pentru transfomarea oraselor Romaniei in unele inteligente, pe masura asteptarilor comunitatilor in contextul actualelor si viitoarelor generatii digitale.
  140 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by