newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi utilaje second hand


PDF Print
A | a
E-mail
de lifttruckutilaje | Joi, 26 ianuarie 2017, 12:50 webReleases | Banci / Finante

utilaje | Foto: webPR.ro
Atunci cand ai nevoie de diverse echipamente sau utilaje pentru domenii, cum ar fi: constructii, agricultura, silvicultura, logistica si industrie, poti cumpara produse noi sau second hand.

Prima varianta este de preferat din nenumarate motive, insa daca bugetul tau este limitat, atunci cu siguranta te vei indrepta catre echipamente si utilaje la mana a doua. Insa, pentru a nu regreta decizia facuta, specialistii de la Lift Truck Utilaje te avertizeaza la ce anume sa fii atent.

Cumpararea unui unui utilaj sau a unui echipament, indiferent ca acesta este nou sau uzat, este destul de costisitoare. Ideal este sa cumperi un produs direct din fabrica, deoarece acesta se afla in garantie, este dotat cu ultima tehnologie in domeniu, are documentatia completa si, in plus, ai posibilitatea de a obtine finantare din fonduri europene sau a-l cumpara in leasing. Singura problema o constituie banii, deoarece aceste utilaje si echipamente se pot dovedi destul de scumpe.

Daca banii constituie o problema si decizi sa cumperi echipamente si utilaje second hand, trebuie sa stii ca achizitionarea unui camion carosat cu macara de constructii, reciclare sau forestiera, lift de container, oblon hidraulic si platforma de lucru la inaltime nu este deloc la fel cu cea a unui utilaj de manipulat sau din constructii: incarcator, stivuitor, telehandler, excavator etc. E important sa stii ca utilitarele si camioanele cu echipamente de ridicat trebuie sa indeplineasca atat conditiile de autorizare ISCIR, cat si cele de omologare RAR. Pentru acest lucru ai nevoie de facturi de vanzare - cumparare, carti si manuale tehnice, proiecte de montaj si certificatele de conformitate originale, iar daca iti iei produse la mana a doua din aceasta categorie, risti sa le lipseasca documentele necesare. Desigur, poti apela la diversi furnizori si carosieri de echipamente noi pentru a-ti elibera manualele si proiectele, contra unei sume de bani, dar numai producatorii pot furniza certificatele de conformitate, iar acest lucru se face doar in copie.

O alta problema pe care o poti intampina atunci cand cumperi echipamente si utilaje deja uzate este faptul ca ele pot avea defectiuni hidraulice sau deformari si ruperi mecanice. De aceea nu este bine sa achizitionezi diverse produse doar pe baza informatiilor si fotografiilor de pe internet, chiar daca cel care ti le vinde iti promite toate actele necesare. Din cauza defectiunilor, te poti trezi in situatia sa nu poti folosi respectiva achizitie sau sa descoperi ca trebuie sa investesti mai multi bani in reparatii decat intr-un echipament sau utilaj nou. Mai mult, exista riscul sa nu gasesti piese de schimb pentru produsele mai vechi de zece ani.
 
Totusi, daca decizi sa cumperi produse second hand pentru firma ta, nu uita sa le faci reviziile si reparatiile necesare, nu numai pentru indeplinirea conditiilor de omologare si autorizare, ci si pentru siguranta in exploatare.

Indiferent ca vei cumpara echipamente si utilaje noi sau second hand, o poti face de la Lift Truck Utilaje, o companie cu o vasta experienta in domeniu, specializata in comercializarea si service-ul echipamentelor si utilajelor de ridicat mobile, precum si comercializarea accesoriilor corespunzatoare acestora. Personalul Lift Truck Utilaje iti sta la dispozitie pentru orice intrebari si te ajuta sa gasesti solutia optima, in functie de necestitatile si posibilitatile tale.
 
 
 
  149 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by