newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Din competitia #Berlin2016, pe ecranele romanesti: Thomas Vinterberg revine cu o comedie dulce amara inspirata din propria copilarie - The Commune


PDF Print
A | a
E-mail
de Anca Romanescu. PUNK PR | Joi, 11 februarie 2016, 14:00 webReleases | Banci / Finante

Kollektivet_afis oficial | Foto: webPR.ro

Independenta Film va aduce in cinematografele romanesti un film din competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin (11 - 21 februarie 2016): The Commune / Kollektivet, in regia lui Thomas Vinterberg (The Hunt, Submarino), cu Ulrich Thomsen (The Celebration, Adam's Apple, Hitman, The Thing) si Fares Fares (Zero Dark Thirty, Safe House). Data premierei romanesti: 3 iunie 2016.

 

Inspirat din copilaria lui Vinterberg din anii '70, filmul spune povestea complicata a catorva cupluri trecute de prima tinerete care se hotarasc sa se mute impreuna in aceeasi casa pentru a incerca sa evite rutina inerenta a mariajului.The Commune este o coproductie Danemarca-Suedia-Olanda in care, chiar daca nu sunteti neaparat familiarizat cu filmografia nordica, ii veti putea recunoaste pe: Ulrich Thomsen (The Celebration, Adam's Apple, Hitman, The Thing), Fares Fares (Zero Dark Thirty, Safe House) sau pe Trine Dyrholm (The Celebration, A Royal Affair), Helene Reingaard Neumann (Submarino) si Lars Ranthe (The Hunt, Adam's Apple).


 


The Commune este produs de Zentropa Entertainments, compania lui Lars von Trier, cea mai mare casa de productie din Scandinavia.


 


 


Vinterberg, la Berlinala, dupa 6 ani


 


Ultima vizita a regizorului danez la Festivalul de Film de la Berlin a fost in urma cu sase ani, cand o alta pelicula de-a sa a fost proiectata la Berlinala: este vorba de Submarino (2010).


 


Cel mai recent film al lui Thomas Vinterberg pe care l-ati putut vedea si la noi a fost The Hunt / Vanatoarea (2012), cu Mads Mikkelsen (Casino Royale, serialul tv Hannibal, King Arthur, A Royal Affair) in rolul principal. O poveste extrem de actuala, mai ales acum, in contextul "Barnevernet vs familia Bodnariu". Intr-un orasel de provincie dintr-o tara nordica, Lucas (40 de ani) incearca sa-si puna viata in ordine dupa un divort dureros. O vorba intamplatoare la gradinita, acolo unde el este educator, o mica fantezie a unui copil si minciuna se raspandeste ca un virus. Pana la isteria colectiva e doar un pas. Lucas se vede nevoit sa lupte de unul singur pentru viata si demnitatea lui. Si pentru recastigarea copilului sau ridicat de catre autoritati.


 


In 2013, Thomas Vinterberg a fost ales presedintele Juriului sectiunii Un Certain Regard a celei de-a 66-a editii a Festivalul de Film de la Cannes.


 


 


Vinterberg & Lars von Trier, autorii manifestului Dogma 95


 


Thomas Vinterberg a absolvit Scoala Daneza de Film in 1993. Pelicula sa de absolvire s-a numit Last Round si era deja o prima dovada a talentului sau. Productia a a fost premiata, una dintre distinctii fiind o nominalizare la Oscar-ul pentru studenti.


 


In 1995, Vinterberg impreuna cu Lars von Trier au scris manifestul Dogme 95, o miscare de avangarda in cinematografie, ale carei reguli stipulau, printre altele, crearea de productii bazate pe valorile traditionale ale povestirii, jocului actoricesc si ale subiectului, fara a folosi tehnologii si efecte speciale.


 


Primul sau film (care se inscria in miscarea Dogme 95) s-a numit Festen (The Celebration, 1998) si a primit o serie de premii internationale, inclusiv Premiul Juriului la Cannes, precum si "Cel mai bun film strain" din partea Los Angeles si New York Film Critics.


 


Vinterberg a mai regizat doua filme de limba engleza: It's All About Love (2003), cu Joaquin Phoenix, Claire Danes si Sean Penn, si Dear Wendy (2005), cu Jamie Bell. Apoi, o comedie in limba daneza: When a Man Comes Home (2007). Submarino (2010) a intrat in competitie la Berlinala din 2010 si a luat Nordic Council's Film Award si cinci premii Robert (premiile Academiei de Film din Danemarca, echivalentul danez pentru Oscar-urile americane), plus cincisprezece nominalzari.


 


 


***


 


 


Independenta Film este casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase. De-a lungul timpului a distribuit pelicule precum: Youth (r. Paolo Sorrentino) - Cel mai bun film european 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) - Palme d'Or 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fratii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La Vie d'Adele (r. Abdellatif Kechiche), The Hunt (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke), Trainspotting (r. Danny Boyle), Amelie (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodovar), In The Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.


 


 


Bucuresti, 11 februarie 2016


Anca Romanescu | PR | 0732 144 570 | 0745 10 20 24 | anca@punkpr.ro


   144 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings