newsletter rss
HotNews.ro

webRelease:GE construieste cea mai mare fabrica modulara de produse biofarmaceutice din lume


PDF Print
A | a
E-mail
de Grayling | Joi, 8 octombrie 2015, 13:18 webReleases | Banci / Finante

KUBio | Foto: webPR.ro
Producatorul taiwanez de produse biofarmceutice, JHL Biotech, a comandat o intreaga fabrica de produse biofarmaceutice high-tech. Fabricate in Germania, Suedia si SUA, modulele care compun cea mai mare facilitate de unica folosinta din lume pentru produse biofarmaceutice, numita KUBio, au fost livrate din Europa catre noua locatie JHL din Wuhan, capitala provinciei Hibei, China. 

Cand cele 62 de module care compun aceasta facilitate vor ajunge la destinatie, respectiv in Parcul Stiintific Biolake din Wuhan, acestea vor fi folosite de JHL pentru a realiza, la preturi accesibile, produse biofarmaceutice care anterior ajungeau pe piete la preturi prohibitive.

 

Produsele biofarmaceutice reprezinta o clasa noua de medicamente, obtinute din siruri de proteine complexe, si se afla in prim-planul luptei impotriva bolilor. In prezent, aceasta este categoria cu cea mai rapida dezvoltare si include o gama larga de medicamente, de la insulina sintetica, la medicamente impotriva cancerului, artritei reumatoide si a multor altor boli.

 

Producerea medicamentelor in containere din plastic de unica folosinta permite eliminarea unor procese extrem de costisitoare, cum ar fi curatarea si sterilizarea. Astfel, facilitatile de productie pot avea dimensiuni mai mici, pot functiona mai eficient si permit schimbarea rapida a configuratiei pentru a fi folosite la fabricarea altor medicamente.

 

KUBio - GE Healthcare include totul, de la echipamente de bioprocesare la constructia si coordonarea globala de proiecte. Modulele livrate sunt deja echipate in proportie de 80 -€“ 90% cu sisteme de incalzire, ventilare si aer conditionat (HVAC), camera curata, precum si majoritatea instalatiilor si conductelor pentru utilitati, necesare functionarii. "Vorbim despre ceva cu adevarat inovator si diferit, pentru ca, in prezent, 98% din fabricile de produse biofarmaceutice sunt construite dupa metoda clasica, adica intai este proiectata si construita cladirea, dupa care este nevoie de inca an pana cand fabrica poate incepe sa functioneze," declara Olivier Loeillot, manager general GE Healthcare Life Sciences Asia. ”€œNoi promovam un concept absolut diferit, totul se deruleaza in paralel si acest lucru ne permite sa scurtam perioada cu pana la un an si jumatate (prin eliminarea proiectarii si construirii). Exact acesta este elementul esential pentru companiile de produse biofarmaceutice: viteza."

 

Odata ce echipamentele ajung in China, GE va supraveghea asamblarea facilitatilor, va valida echipamentele si va instrui personalul JHL. La final, fabrica KUBio din Wuhan va avea o suprafata de aproximativ 2.400 mp (aproape jumatate din suprafata unui teren de fotbal) si va contine o serie de bioreactoare de unica folosinta cu capacitatea de 2.000 litri.

 

"Calitatea este o parte integranta a acestui proces", explica Jordanov, reprezentant JHL. "Produsele biofarmaceutice se obtin printr-un proces extrem de complex, care necesita echipamente sofisticate instalate in cladiri la fel de sofisticate."


  210 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by