newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Protocol de colaborare intre Camera de Comert si Industrie a Romaniei  si Camera Auditorilor Financiari din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 16 septembrie 2015, 15:53 webReleases | Banci / Finante

Acord de colaborare | Foto: CCIR
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) au semnat, miercuri, 16 septembrie, un protocol ce vizeaza intarirea colaborarii dintre cele doua Camere pentru sustinerea si promovarea in comun a intereselor mediului de afaceri din Romania, la nivel national si international.

Prin consultari periodice se va ajunge la proiecte comune de acte normative pentru imbunatatirea cadrului juridic si dezvoltarea  mediului de afaceri. Totodata, alt obiectiv este participarea comuna la promovarea si derularea unor proiecte cu finantare europeana si organizarea de conferinte si alte manifestari comune.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, dl. Mihai Daraban, a trecut in revista punctele care au motivat semnarea prezentului protocol de colaborare, precum nevoia de sprijinire cat mai larga a mediului de afaceri roman. 

"Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in demersurile intreprinse in sustinerea mediului de afaceri din tara noastra, si-a stabilit ca prioritate spijinirea firmelor cu capital autohton, in contextul in care cifrele de la export sunt in defavoarea capitalului romanesc.  In ceea ce priveste societatile private cu capital integral romanesc, va amintesc faptul ca sunt doar 55 de firme cu peste 100 de milioane cifra de afaceri, o solutie fiind participarea firmelor romanesti la licitatiile internationale.  Totodata,  prin acest protocol ne propunem  ca printr-o stransa colaborare sa preluam cele mai bune practici europene si internationale privind necesitatea unui audit obiectiv si echidistant al activitatii companiilor, care sa asigure transparenta privind profitabilitatea si legalitatea tranzactiilor, o baza solida pentru dezvoltarea antreprenoriatului si a relatiilor economice la nivel national, regional si international", a subliniat Mihai Daraban, presedinte al Camarei de Comert si Industrie a Romaniei.

Presedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania, Gabriel Radu, si-a declarat increderea in acest demers de colaborare, preconizand ca intr-un an sa fie atinse multe dintre punctele care se regasesc pe agenda comuna de lucru a celor doua Camere. 

"Consideram ca acest parteneriat reprezinta un pas important pentru mediul de afaceri si pentru interesul general al economiei. Prin aceasta cooperare,   la cel mai reprezentativ nivel, sprijinim intarirea increderii in situatiile financiare din partea tuturor utilizatorilor acestora si punem la dispozitia membrilor CCIR experienta noastra. Serviciul de audit genereaza impreuna cu toti ceilalti factori (actionari, creditori, management) posibilitati ca activitatea economica sa se dezvolte intr-o maniera sustenabila si de aceea trebuie privit ca o investitie si nu ca un cost",  a declarat Gabriel Radu, presedinte al Camerei Auditorilor Financiar din Romania.

 Citeste mai multe despre     | 
  210 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by