newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Avantajele celulelor stem


PDF Print
A | a
E-mail
de Crinu Sofia | Marţi, 5 august 2014, 14:02 webReleases | Banci / Finante

In urma cercetarilor amanuntite asupra beneficiilor ce le poate aduce prelevarea si stocarea de celule stem din cordonul ombilical al nou-nascutului s-a conclus ca intradevrar acestea pot fi folosite chiar si  peste zeci de ani in tratarea unor boli care astazi sunt considerate a fi incurabile, precum Alzheimer si cancer.  Acest lucru se datoreaza proprietatior acestor celule de a se dezvolta in peste 220 de tipuri de celule diferite din organism. Cercetarile continua si in prezent, iar mamicile precaute ce isi doresc sa aiba grija de viitorul micutilor lor apeleaza la banci de celule stem din toata lumea, incurajate fiind de progresul intalnit in acest domeniu si de dovezile coplesitoare reprezentate de pacienti ce fac tratamente cu celule hematopietice, care sunt responsabile de formarea celulelor din sange precum leucocitele, hematiile si trombocitele.

Prelevarea celulelor stem nu dureaza nici 10 minute, este un proces simplu care nu implica durerea nici pentru mama, nici pentru nou nascut, asadar nu reprezinta nici un risc pentru participanti. Mai apoi acestea sunt stocate si pastrate sub atentia personalului specializat al clinicii, ca atunci cand va fi nevoie de ele sa poata fi folosite imediat.

Desi au existat multe discutii pe aceasta tema controversata, asupra recoltarii de celule stem, s-a ajuns la concluzia ca acest proces nu implica actiuni neetice, deoarece acestea sunt prelevate din cordonul ombilical al unui copil deja nascut.

Dupa cum am spus, celulele stem din cordonul ombilical au rolul de a inlocui sau regenra tesuturile afectate sau distruse de boala din organism. Printre bolile ce pot fi tratate cu celule stem adulce se numara diferite tipuri de leucemii, limfoame, anomalii mostenite ale globulelor rosii, boli congenitale metabolice si multe altele.

Numarul parintilor ce apeleaza la serviciile bancilor de celule stem creste in fiecare zi, printre acestia numarandu-se si celebritati precum Dustin Hoffman si sotia lui, James Taylor, Warren Beatty si Michael J. Fox.

Dupa nastere mamicile au de luat o decizie importanta. Daca si tu sustii aceasta metoda pentru salvarea vietii copilului tau in situatii de criza poti cauta o banca de celule stem in Cluj, Bucuresti sau orice alt oras si cere mai multe informatii la cea care iti este cea mai apropiata.
  87 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings