newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Seminar pentru beneficiarii romani din cadrul celui de-al patrulea apel aferent Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei


PDF Print
A | a
E-mail
de MakeSense PR | Miercuri, 21 noiembrie 2012, 13:27 webReleases | Consultanta

Iasi, 21 noiembrie 2012: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin reprezentantii Punctului National de Contact (PNC), ai Autoritatii Nationale pentru Programul de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei (AN SEE), precum si ai Directiei Generale Control de Prim Nivel, impreuna cu reprezentantul Secretariatului Tehnic Comun SEE au organizat pe 20 noiembrie, la Iasi, seminarul "Drepturi si obligatii in implementarea proiectelor selectate in cadrul celui de-al patrulea apel SEE", dedicat beneficiarilor proiectelor aprobate in cadrul acestui apel.

Obiectivul principal al seminarului l-a reprezentat facilitarea implementarii proiectelor de cooperare transnationala selectate in cadrul celui de-al patrulea apel SEE. Participantii au primit informatii legate de managementul financiar al proiectului, modificarile permise in cadrul acestuia,  documentele necesare incheierii Contractului de Co-finantare, raportarea corecta a cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului, precum si indicatii privind identitatea vizuala a programului. In cadrul seminarului au avut loc si sesiuni de intrebari si raspunsuri pe baza tematicilor prezentate. Subiectele abordate in cadrul evenimentului au vizat de asemenea si evitarea greselilor facute in implementarea proiectelor din cadrul apelurilor SEE precedente.

Evenimentul face parte dintr-o serie de seminarii si grupuri de lucru organizate de PNC și AN SEE impreuna cu reprezentanții Direcției Generale Control de Prim Nivel (MDRT)  la nivel national, pentru a sprijini beneficiarii programului SEE in implementarea corecta a proiectelor, acest lucru conducand direct la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare.

Despre Programul de Cooperare Transnaționala Sud-Estul Europei

Programul de Cooperare Transnationala Sud- Estul Europei este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (dedicat partenerilor din statele membre UE), din Instrumentul de Pre-Aderare (dedicat partenerilor din statele candidate si potential candidate) si din Instrumentul pentru Vecinatate si Parteneriat (dedicat statelor terte). Programul vizeaza dezvoltarea parteneriatelor transnationale si actiuni comune in domenii de importanta strategica, iar scopul sau consta in sprijinirea  integrarii teritoriale, economice si sociale in Sud Estul Europei si in cresterea gradului de coeziune,  stabilitate si competitivitate al regiunilor din aria eligibila.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa accesati site-ul programului SEE dedicat beneficiarilor romani: www.sudestul-europei.ro.
  147 vizualizari


Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by