newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Oportunitati de burse de studiu in strainatate prezentate la targul World Education


PDF Print
A | a
E-mail
de World Education | Vineri, 10 februarie 2012, 10:30 webReleases | Educatie

World Education | Foto: www.integraledu.ro
O nota mare la bacalaureat corelata cu venituri limitate ale familiei pot reduce taxele de studiu in Marea Britanie cu pana la 3000 de lire pe an. Pentru a veni in ajutorul studentilor interesati de studii in strainatate, universitatile britanice au extins termenul limita pentru depunerea aplicatiilor. Acestea ofera posibilitatea de admitere pe loc in cadrul targului World Education organizat la Hotel Hilton din Bucuresti, in acest weekend.

Rezultate excelente la Bacalaureat, activitati extra-scolare si venituri reduse ale familiilor, pot garanta reduceri pentru taxele de studiu la universitatile din Marea Britanie de pana la 3000 de lire sterline pe an, a declarat Irina Christova, Director  al Integral Group si Coordonator al Proiectului World Education in Romania. Acest lucru este posibil prin noul regulament pe care universitatile din Marea Britanie l-au introdus in acest an la recomandarea Agentiei Britanice pentru Acces Egal la Educatie, cu scopul de a acorda ajutor financiar studentilor.

Motivul pentru aceasta masura este recenta crestere de aproximativ trei ori a taxei de scolarizare in Marea Britanie, costurile educatiei in universitatile de stat ajungand la 9000 de lire sterline pe an.

Fiecare universitate stabileste singura cat de mult si in ce conditii va compensa studentii cu venituri mai mici. Reducerile variaza intre 1.000 si 3.000 de lire sterline pe an, in functie de universitatea aleasa, si costul mediu al programului de licenta. Aproape fiecare universitate impune ca o conditie esentiala, un rezultat foarte bun la examenul de Bacalaureat,  o buna motivatie si venituri ale familiei de mai putin de 25.000 de lire sterline pe an. Anumite  programe si institutii de invatamant au stabilit ca venitul eligibil pentru reducerea taxelor sa fie sub 15.000 de lire sterline pe an.

Reducerile se vor deduce din taxele oficiale ale universitatii si suma nu este returnata de catre student. Practic, prin noile modificari, taxele vor scadea de la 9000 de lire sterline la 5000 pe an in unele universitati.

O mare parte din universitatile britanice au extins termenul limita dupa 15 ianuarie-data de incheiere oficiala a perioadei de depunere a aplicatiilor pentru Marea Britanie.

Candidatii romani care nu au reusit sa aplice pana acum pot face acest lucru in timpul Targului "World Education" la Hotel Hilton din Bucuresti, unde universitati de top din Marea Britanie vor oferi "Admitere pe loc". Procedura prevede un interviu cu o durata de 15 minute pentru candidatii care au pregatit documentatia necesara. In cadrul acestui interviu, acestia trebuie sa-si motiveze alegerea programului si a universitatii alese. In cazul in care raspunsul din partea universitatii va fi unul pozitiv se va face o "admitere conditionata", care garanteaza locul la universitate dupa prezentarea Diplomei de Bacalaureat si indeplinirea conditiilor de  limba engleza cu note egale sau mai mari de cele stipulate in scrisoarea de "admitere conditionata".

Admiterea pe loc va fi disponibila si pentru universitati de renume din Olanda, Danemarca si institutii internationale precum Istituto Europeo di Design, din Milano.

Pana la 15 ianuarie au aplicat pentru studii in universitatile din Marea Britanie 2210 romani, cu 1,6% mai putin fata de Ianuarie 2011,  cand pentru Marea Britanie s-au inregistrat 2245 de aplicatii, a spus Irina Christova, in opinia careia, datorita noilor reduceri din taxele de scolarizare este de asteptat ca pana la sfarsitul campaniei de admitere sa se ajunga la nivelul de anul trecut.

Pentru prima data, in cadrul targului vor fi prezentate programele unor universitati suedeze care, impreuna cu cele din Danemarca, sunt cele mai bune alternative in conditiile economice actuale. Aici studiile sunt gratuite si nu exista restrictii privind ocuparea fortei de munca a strainilor. Calitatea educatiei este de clasa mondiala, si studentii au posibilitatea de a lucra in companii internationale, cum ar fi IKEA, Volvo sau Ericsson.

De asemenea, targul ofera oportunitatea de consultatii individuale pentru alegerea programului de master international iar pretul pentru un program de un an incepe de la 1771 de euro in Olanda si aproximativ 4000 de lire sterline in Marea Britanie. Programe de masterat gratuite vor fi prezentate de universitatile din Suedia si Danemarca.

In programul targului sunt incluse prezentari speciale pentru parintii care doresc sa cunoasca preturile, noile oportunitati de finantare si particularitatile programelor de studii in diferite tari. Prezentarile destinate viitoriilor studenti vor informa candidatii despre modul de a alege o specializare si cum sa se pregateasca pentru aplicarea la o universitate in strainatate.

Pentru a participa la seminarii, intalnirile personale si interviurile pentru admiterea pe loc este nevoie de o inregistrare prealabila, putand fi efectuata on-line la adresa: www.world-education.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  3472 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by