newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: World Education - Primii pasi in alegerea unui liceu de elita din Europa


PDF Print
A | a
E-mail
de Integral | Marţi, 29 noiembrie 2011, 10:31 webReleases | Consultanta

Elev | Foto: webPR.ro
Targul World Education - Licee de elita din Europa, din 10-11 decembrie 2011 (Bucuresti - Hotel Hilton), va aduce fata in fata cu reprezentantii a peste 30 de scoli si colegii de elita din Marea Britanie, Elvetia, Germania si Spania. Pentru a obtine cat mai multe din intalnirea cu acestia, este util sa va pregatiti din timp cu intrebarile potrivite. Cum ar trebui sa ne orientam in multimea de optiuni pentru a face o alegere informata si adaptata nevoilor specifice ale copiilor nostri? De unde ar trebui sa incepem si unde putem gasi raspunsuri la intrebarile noastre?

Alegerea unei scoli internat in strainatate pentru copii nu este o alegere usoara. Multitudinea de informatii disponibile pe internet si experientele diferite ale prietenilor sau cunostintelor pot ingreuna sarcina de a alege cea mai potrivita varianta pentru copii.

Inainte de toate, ca parinti, ar trebui sa ne cunoastem foarte bine copiii si sa decidem ce fel de educatie ne dorim pentru ei. Putem alcatui o lista de criterii care sa reflecte propriile noastre idei despre educatie si aspiratiile pentru viitorul copiilor, precum si abilitatile si inclinatiile copiilor nostri. In felul acesta, ne vom putea ordona ideile si vom scurta distanta de la idee la decizie.

Pasul urmator este alegerea unei destinatii. In ce tara din Europa am prefera sa ne trimitem copiii la studii? De cele mai multe ori destinatia este aleasa in functie de planurile de viitor pentru studii superioare. Trebuie luate in considerare limbile straine pe care le va studia copilul, precum si stilul academic care i se potriveste.

Sistemul britanic, de exemplu, pune accent pe potentialul de dezvoltare al fiecarui copil, cel german - se bazeaza pe disciplina, cel elvetian se bazeaza pe echilibrul  intre activitati academice si extrascolare care sa dezvolte personalitatea copilului etc.

Putem alege intre scoli mari si scoli mai mici, religioase sau laice, scoli care pun accentul pe evenimente sportive sau se concentreaza asupra activitatilor artistice, scoli mixte sau de baieti/ fete, scoli internationale in care copilul va invata alaturi de copii din intreaga lume sau scoli traditionale in care copilul va invata in mijlocul nativilor.

In urma stabilirii acestui profil de scoala este foarte important sa ne punem ca parinti o intrebare cheie: Copilul meu se potriveste cu elevul cautat de aceasta scoala?

Este etapa in care, ajutorul unui consultant specializat in studii internationale devine indispensabil. Sarcina sa este de a testa nivelul lingvistic si nivelul de cunostinte ale copilului pentru unele materii-cheie (cum ar fi matematica), pentru a-l indruma catre acea scoala care va raspunde cel mai bine potentialului sau, fara sa-i impiedice dezvoltarea sau sa-l supuna unui stres inutil.

De asemenea, consultantul dispune de instrumentele pentru evaluarea gradului de pregatire psihologica a elevilor pentru acest pas decisiv in educatie si in viata, si poate oferi solutii personalizate in functie de caracteristicile individuale.

Nu un ultimul rand, atat parintii cat si copiii trebuie sa tina cont de termenele limita diferite petru admitere in institutii diferite.

Procesul continua cu o vizita la scolile din lista scurta. Consultantii Integral Programe Educationale recomanda parintilor si copiilor sa profite de aceste vizite pentru a culege impresii la prima mana cu privire la campus, la metodele de predare, precum si detalii referitoare la cazare si adaptarea copilului in noul mediu. Perioada recomandata pentru aceste vizite este in timpul anului scolar. In acest fel, parintii vor simti atmosfera de lucru, iar copilul va deveni familiar cu o parte din colegii lui viitori si se va convinge de faptul ca poate fi un loc interesant si distractiv.

Ultima etapa este cea dedicata testelor si/ sau interviurilor organizate de scoala. Rezultatele sunt utilizate pentru admitere si burse.

Intregul proces dureaza mult timp si trebuie sa fie bine planificat si gestionat.

In cadrul targului specializat pentru invatamant secundar in strainatate, World Education, care va avea loc in 10 si 11 decembrie, 2011, in Bucuresti, parintii si copiii pot gasi raspunsuri la toate intrebarile lor.

Prin vizitarea targului va veti putea intalni cu reprezentantii ai 31 de scoli-internat din Marea Britanie, Elvetia, Germania si Spania si veti putea acoperi o parte din pasii descrisi mai sus, scurtand in felul acesta drumul spre o educatie de calitate in strainatate.

Mai mult decat atat, daca considerati ca un program de dezvoltare a competentelor lingvistice ar fi de ajutor copilului dumnevoastra inainte de plecare, veti putea analiza si ofertele pentru cursuri de limba de vara.

Participarea la targ este gratuita in baza inscrierii la www.world-education.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  742 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by