newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Universitatile europene isi incep procesul de selectie pentru 2012 / 2013 pentru candidatii romani in cadrul editiei de toamna a targului World Education


PDF Print
A | a
E-mail
de Integral | Vineri, 14 octombrie 2011, 13:07 webReleases | Educatie

Reprezentantii a 52 de universitati de top din Europa vor veni la Bucuresti sambata si duminica, 15-16 octombrie la Hotel Hilton, pentru a participa la editia de toamna a targului World Education si a-si incepe campania de admitere pentru candidatii din Romania, pentru anul universitar 2012-2013. Cele mai populare universitati de stat din Marea Britanie vor anunta in premiera noile taxe de scolarizare, dupa aprobarea lor de catre Oficiul Britanic pentru Accesul Egal la Educatie.

"Scopul nostru este sa oferim informatii actuale si exacte cu privire la noile taxe din Anglia, pentru a oferi candidatilor romani posibilitatea de a studia la cele mai bune specializari ale universitatilor  europene", a spus Svetlan Danev de la Integral Group - coordonatorul proiectului. Noile taxe din Anglia vor influenta optiunile studentilor si pentru alte tari din Europa, datorita reorientarii candidatilor spre tari cum ar fi Tara Galilor, unde taxa va ramane de 3450 de lire sterline si Scotia, unde educatia este gratuita, dar locurile sunt limitate" a comentat Danev in cadrul conferintei de presa din ajunul evenimentului.

In ciuda noilor taxe,  organizatorii proiectului World Education, nu se asteapta la o scadere semnificativa a numarului de studenti care vor opta pentru Anglia, deoarece se pastreaza mecanismul de acordare a imprumuturilor studentesti. Acestea acopera integral taxa de scolarizare si permite elevilor sa-si inceapa studiile cu 500 de lire sterline buget lunar.

24 de universitati de elita britanice vor fi disponibile pentru intalniri personale cu elevii si studentii romani  si isi vor prezenta noile programe si taxele de scolarizare. Targul va prezenta si 15 universitati de renume din Olanda, printre care se numara deja binecunoscutele universitati  Haga, Maastricht si Groningen.

In cadrul  targului World Education din 15- 16 octombrie elevii si studentii interesati vor beneficia de admitere gratuita la toate universitatile de stat din Olanda inaintea inceperii sistemului olandez centralizat de admitere.

Vizitatorii vor avea ocazia sa se informeze cu privire la procesul de obtinere a unui imprumut studentesc in Olanda si Marea Britanie si vor afla care sunt specializarile care pot fi studiate in limba engleza in alte tari, precum Danemarca, Elvetia si Finlanda.

In programul targului sunt cuprinse sesiuni de informare si seminarii pentru pregatirea scrisorii de motivatie si a dosarelor de admitere si consiliere gratuita pentru alegerea specializarii,  sau a universitatii potrivite.

Intrarea la targ este gratuita in baza inregistrarii la www.world-education.ro.

Pentru informatii suplimentare:

Ana Maria Papp
E-mail: anamaria[at]integraledu.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  791 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by