newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Ford Focus Rs atinge nivelul de 7,34 l / 100 km 


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 7 octombrie 2009, 14:55 webReleases | Auto & Moto

Ford Focus RS | Foto: Ford
Ford Focus RS, cel mai rapid produs dezvoltat de echipa Ford Europa – atingand o viteza maxima de 262 km/h – a adaugat o cifra surprinzatoare la portofoliul sau remarcabil de performante statistice: un consum mediu de combustibil de 7,34 l/100 km.

Rezultatul impresionant, unul dintre cele mai bune din clasa modelului, a fost inregistrat oficial cu ocazia celei de a saptea editii a maratonului anual britanic MPG.

Aceasta competitie a pilotajului frugal a dezvaluit imbunatatiri ale cifrelor oficiale declarate insusi de catre producator. Motorului de 2,5 litri dispus pe modelul Ford Focus RS, ce dezlantuie 305 CP, i-au fost necesari numai 40,9 litri de combustibil pentru a parcurge traseul competitional, in lungime totala de 580 km. Rezultatul obtinut a demonstrat o scadere cu 28% a consumului mediu oficial, declarat la 9,38 l/100 km.   

La volanul Focusului RS s-a aflat pe decursul celor doua zile de teste jurnalistul auto Jeremy Walton, care a pilotat la viteze moderate pe un traseu variat, fiind ghidat de catre copilotul Alyson Marlow. Jeremy a declarat: “Este cel mai rapid RS, dar in acelasi timp si cel mai eficient din punct de vedere al consumului. Acest lucru demonstreaza ca desi este o masina cu performante ridicate, Focus RS poate fi folosit in viata de zi cu zi, fara cheltuieli enorme la capitolul combustibil.”

Directorul de Dezvoltare Motor-Transmisie al echipei RS, Len Urwin, a mentionat: “Focus RS a fost conceput sa acapareze atat inimile, cat si mintile clientilor. Acest rezultat ne confirma succesul pe care l-am atins in dezvoltarea noului Focus RS – o masina practica, de zi cu zi si in acelasi timp o traditie a performantei de peste 40 de ani.”
 
Romcar, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 15 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Ford Motor Company este unul din liderii industriei mondiale de automobile, activitatile sale de productie si distributie desfasurandu-se pe mai mult de 200 de piete, din sase continente.
 

Persoana  de contact: 

Dana Barbulescu
Specialist PR
Tel: 0741 333 117
e-mail: dana.barbulescu@ford.ro

 Citeste mai multe despre     |   | 
  429 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings