newsletter rss
HotNews.ro

webPR Duster Trip 2018 s-a încheiat pe Semenic


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 30 iulie 2018, 13:51 webReleases | Auto & Moto

Duster Trip | Foto: 100Tracks
Anul acesta între 19 și 21 iulie, s-a desfășurat tura de offroad "Duster Trip", organizată de 100Tracks, cu sprijinul Dacia România. Duster Trip este un proiect care se adresează posesorilor de autoturisme Dacia Duster, dornici de a cunoaște și o altfel de Românie, mai puțin accesibilă publicului larg. Conceptul presupune trei zile de aventură 4x4 cu Dacia Duster, campare la cort și îndemânare la volan pe teren accidentat. 

Competiția, la care s-au înscris echipaje, a însumat pe parcursul celor trei zile un total de 618 de kilometri de-a lungul Carpaților Meridionali, de la Curtea de Argeș până pe Semenic. Startul s-a dat la Academia Titi Aur joi, 19 iulie. De aici concurenții au avut de străbătut un traseu de circa 240 de kilometri, spre lacul Vidraru, pe lânga ruinele fostei cabane de vânătoare Călugărița și apoi pe "autostrada lui Ceaușescu", până la Câineni, pe Valea Oltului. Aici caravana "Duster Trip" a pus corturile în prima seară și s-a așezat la povești în jurul focului.  

 

În cea de-a doua zi, echipaje au pornit de pe Valea Oltului spre Valea Jiului, pe înălțimile munților Latoriței, pe vechiul drum de culme cunoscut sub numele de Strategica. Peisajele spectaculoase au compensat dificultățile din traseu pe care le-au întâmpinat Dusterele. Drumul a continuat pe Transalpina și apoi spre Petroșani de unde, pe la poalele mărețului Parâng, a luat calea munților Vulcan. Pasul Vulcan a primit caravana Duster Trip cu nori lăptoși și vânt năpraznic. Cea de-a doua zi s-a încheiat, după un traseu de 180 de kilometri, lângă Cheile Sohodolului, la Runcu, în județul Gorj. Aici, Dusterele au pus tabăra și s-au așezat în jurul focului, întrecându-se, de data asta, în măiestrie culinară de campanie.  

Traseul ultimei zile - 180 de kilometri - a traversat Parcul Domogled - Valea Cernei, prin Băile Herculane, spre munții stâncoși ai Carașului. Această zi le-a adus participanților adrenalina competițiilor de 4x4, pe un segment de pădure, cu noroi și bolovani, zonă care le-a testat din plin abilitățile de offroad. Cu derapaje ușoare pe noroi, rămas în trei roți printre bolovani și treceri "la fix" printre copaci, toate echipajele au parcurs cu succes această porțiune de traseu, ajungând spre seară la Releul de pe Vârful Piatra Goznei, din Semenic, unde a fost și finish-ul competiției.  
 

În așteptarea rezultatelor finale ale celor trei zile de aventură, echipajele Duster Trip au campat la Gărâna. Ploaia cu grindină nu le-a stat în cale aventuririlor Duster Trip, din contră, i-a adunat la povești din traseu. 

Cele trei echipaje clasate pe podium și care au primit Cupa Duster Trip au fost: 

căștigătorii de la locul 1: Dragomir Irinel; 

locul 2: Alboae Andrei și Alboae Teodora; 

locul 3: Bunu Constantin și Golea Ștefania. 

Link: https://www.dustertrip.com 

Duster Trip este organizat de 100Track, un club cu peste 20 de ani de experiență offroad, cu sprijinul Dacia România. Detaliile despre activitățile oragnizatorului puteți găsi pehttps://www.100tracks.net/

  458 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by