newsletter rss
HotNews.ro

3 componente esentiale ale masinii tale si cum sa ai grija de ele!


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Marţi, 19 septembrie 2017, 17:12 webReleases | Auto & Moto

baterie masina | Foto: webPR.ro

Foarte multi oameni neglijeaza importanta anumitor parti componente ale masinii, iar acest lucru duce la defectarea prematura a acesteia. In mod sigur, iti doresti sa te poti bucura de masina ta un timp foarte indelungat, deoarece este o investitie importanta pentru tine. Ei bine, poti afla, in cele ce urmeaza, care sunt componentele esentiale ale acesteia si de ce nu trebuie sa le neglijezi nicio clipa, pentru a avea un autovehicul care functioneaza in cele mai bune conditii.

Iata cum sa iti protejezi masina:

 

1.      Bateria

Bateria sau acumulatorul masinii are ca scop de baza pornirea motorului, oferindu-i acestuia curent. Pe langa acest lucru, bateria mai are si rol de aprindere si iluminare. In cazul in care nu este foarte veche, o singura pornire a motorului poate consuma mai putin de 3% din capacitatea acesteia. Desi nu se poate sti exact care este durata medie de viata a acestora, cele mai scumpe au o calitate mai buna.  Asadar, acceseaza pagina celor de la Raoauto pentru a sti cum poti achizitiona o baterie potrivita pentru masina ta. Poti comanda de aici, pentru ca automobilul tau sa iti poata fi de folos in orice moment. Nu trebuie sa lasi problemele sa iti stea in cale!

 

2.      Combustibilul

Un alt element de baza al masinii este combustibilul, al carui consum trebuie eficientizat la maximum, pentru a evita defectarea rapida a vehiculului. Ce poti face pentru a reduce consumul de combustibil? Primul lucru pe care il poti face este sa circuli cu viteze reduse, deoarece, cu cat vei conduce mai rapid, cu atat vei forta motorul sa lucreze mai mult. Viteza poate sa reduca din eficienta combustibilului cu pana la 33%. De asemenea, incearca sa nu accelerezi sau sa incetinesti brusc, deoarece vei face ca vitezele sa functioneze intr-o maniera gresita si vei suprasolicita motorul. Acest lucru duce la irosirea combustibilului.

 

   

3.      Motorul

O prima metoda prin care poti avea grija de motorul masinii tale este sa ii schimbi regulat uleiul. Uleiul unge partile componente ale motorului, astfel incat acesta sa nu se supraincalzeasca. Ca o completare la schimbarea regulata a acestuia, este esential ca sistemul de racire sa functioneze foarte bine. De asemenea, trebuie sa detectezi orice scurgere de ulei sau antigel. Scurgerile sunt cauzate de presiunea si caldura din interioriul masinii, care fac ca furtunurile componente sa se lase sau chiar sa se sparga. Sunt usor de observat, pentru ca nici nu vei fi nevoit sa le vezi. Le vei putea mirosi, imediat ce au loc.

 

Iti doresti sa ai grija de masina ta? Asigura-te ca aceste componente se afla in cea mai buna stare si nu vei avea probleme!

  1194 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by