newsletter rss
HotNews.ro

Vrei sa eviti amenda? Iata lista de camere pentru controlul rovinietelor


PDF Print
A | a
E-mail
de rovinieteonline | Marţi, 23 mai 2017, 12:18 webReleases | Auto & Moto

Taxa de drum, cunoscuta si sub numele de rovinieta, este obligatorie pentru toti soferii care circula pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi, conform  O.G. nr 15/2002. Astfel, utilizatorii de autovehicule care sunt surprinsi fara o rovinieta valabila pe drumurile nationale europene, drumurile expres si drumurile nationale principale si secundare, sunt pasibili de amenda contraventionala ce poate ajunga la suma de 4500 lei. 

Conform informatiilor oferite de catre CNAIR, majoritatea camerelor video fixe pentru controlul rovinietei sunt amplasate in urmatoarele localitati:

  • Drumul National 1: Osorhei, Timisul de Sus, Barcanesti/Romanesti, Valcele, Sercaia, Sebes
  • Drumul National 2: Iacobesti, Nicolae Balcescu, Motca, Maracineni
  • Drumul National 6: Vlasca, Sannicolau Mare, Draganesti, Mehadia, Cosoveni
  • Drumul National 15: Sangeorgiu de Mures, Calugareni, Garleni, Vaduri
  • A1: Petresti
  • A2: Fetesti, Gluna
  • A3: Snagov

In afara celor 74 de camere video fixe, exista si 14 camere video mobile cu ajutorul carora se efectueaza controlul rovinietelor. Acestea se afla in subordinarea celor sapte Directii Regionale de Drumuri si Poduri ale CNAIR. 

„Ca regula generala, amplasarea celor 14 sisteme de camere video mobile nu se realizeaza pe sectoarele de drumuri nationale pe care sunt amplasate sistemele de camere video fixe. Acestea sunt utilizate pentru verificarea existentei si valabilitatii rovinietei pe dumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri nationale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se inregistreaza valori mai reduse ale traficului rutier, fara a exista o procedura prestabilita de amplasare (in functie de zona/drum/interval de timp)” explica reprezentantii CNAIR.

Controlul rovinietelor nu se efectueaza numai cu ajutorul camerelor video fixe si mobile. Personalul abilitat al IGPR (Inspectoratul General al Politiei Romane), al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier si al CNAIR (in punctele de trecere a frontierelor), este imputernicit sa solicite soferilor dovada unei roviniete valabile. 

Cei care sunt surprinsi de camere ca nu au achitat taxa de drum, sunt instiintati sa plateasca amenda printr-un proces verbal semnat de un agent constatator si trimis utilizatorului autovehiculului in cauza in cel mult doua luni de la data constatarii. In acest timp, conform legii, CNAIR nu mai poate da o alta amenda soferului respectiv. 

Amenda pentru lipsa unei roviniete valabile variaza intre 250 si 500 lei pentru autoturisme, intre 1250 si 2250 lei pentru vehicule de transport persoane, si intre 750 si 4500 de lei pentru vehicule de transport marfa. 

Pentru a putea conduce linistiti si fara grija unei amenzi usturatoare, utilizatorii de autovehicule pot cumpara rovinieta online rapid si usor de pe site-ul Roviniete.ro, in numai cateva minute. 
  36 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by