newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Scania a desemnat "Cel mai bun tanar sofer de camion" din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de OnMedia | Luni, 23 iulie 2012, 16:07 webReleases | Auto & Moto

castigatori | Foto: webPR.ro
Peste 1500 de soferi de camion inscrisi, peste 600 de persoane participante, 40 de semifinalisti, 3 ocupanti ai podiumului, 1 singur titlu - iata cum se prezinta in cifre prima editie a competitiei Young European Truck Driver, organizata in premiera in Romania de compania Scania.

Pe 13 si 14 iulie, la Targu Mures, au avut loc semifinala si finala nationala a competitiei Young European Truck Driver, un eveniment exploziv care a adus laolalta unii dintre cei mai priceputi soferi de camion din Romania. Titlul de "Cel mai bun tanar sofer de camion" i-a revenit lui Mihai Turdean, un tanar sofer de numai 21 de ani care a reusit sa demonstreze ca pasiunea pentru sofat poate conduce la indeplinirea unui vis :"Am permis categoria C+E de mai putin de un an, dar, datorita tatalui meu, de copil am fost pasionat de camioane. La 11 ani m-am urcat prima data intr-un camion. Participarea la acest concurs m-a facut sa imi doresc mai mult sa practic aceasta meserie; in afara de condus, am invatat si multe lucruri legate de responsabilitatea pe care o ai ca sofer. Vreau sa ma pregatesc pentru marea finala si imi doresc foarte mult sa castig." declara Mihai Turdean dupa castigarea locului I.

Alaturi de ceilalti finalisti, Mihai Turdean a trebuit sa treaca prin mai multe probe care au vizat priceperea si cunostintele tinerilor soferi de camion:  oferirea primul ajutor, verificarea ansamblului cap de tractor si semiremorca, condus economic, Knock the King - proba de manevrabilitate - etc. Locurile 2 si 3 au fost ocupate de Adrian Mihail Neagu (21 de ani) si Gheorghe Albu (33 de ani).

Competitia Young European Truck Driver se organizeaza incepand cu anul 2003, odata la 2 ani, pana in prezent avand loc 5 editii. Anul acesta este prima data cand se organizeaza si in Romania. Castigatorul competitiei va reprezenta Romania pe 7-9 septembrie la Marea Finala Europeana din Suedia unde va avea sansa sa castige marele premiu: un camion Scania Seria R si titlul de "Cel mai bun tanar sofer de camion din Europa".

In toate tarile din Europa, competitia Young European Truck Driver este sponsorizata de Michelin si sustinuta atat de Uniunea Internationala a Transportatorilor Rutieri, cat si de Comisia Europeana.

In Romania, competitia este realizata in parteneriat cu: MOL Romania, Schmitz Cargobull, Scania Credit Romania I.F.N S.A, I.F.P.T.R, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, Crucea Rosie si Politia Romana - Directia Rutiera.

Despre Scania Romania

Constructorul suedez de camioane Scania are o istorie internationala de aproape 120 de ani si isi desfasoara activitatea in peste 100 de tari, avand aproximativ 35.000 de angajati. In Romania, compania este prezenta din 1999.

 Citeste mai multe despre     | 
  434 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings