newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Asigurarile PAD va sunt puse la dispozitie in mediul online


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Joi, 23 iunie 2016, 16:50 webReleases | Asigurari

asigurare PAD | Foto: webPR.ro

Odata cu legea nr. 260 promulgata in anul 2008 asigurarea PAD a devenit o obligatie a fiecarui cetatean roman. Aceasta lege s-a promulgat cu scopul de a acoperi pagubele materiale in cazul in care se intampla vreo calamitate naturala.

Printre dezastrele naturale acoperite de asigurarea PAD se numara cutremurele, inundatiile si alunecarile de teren. In cazul in care are loc un dezastru natural, iar in urma lui s-au avariat partial ori in totalitate locuintele oamenilor, polita PAD atat de necesara urmeaza a ii despagubi pe proprietari.


Prin cuvantul „locuinta” se inteleg urmatoarele: locuinta oferita de angajator, locuinta de protocol sau cea de necesitate, locuinta de interventie sau casa de vacanta.


Polita PAD- cu ce suma de bani ii despagubeste pe proprietarii de locuinte?


Polita Pad a devenit o obligatie intrucat, in cazul in care se intampla vreo calamitate naturala, multi cetateni romani se vor afla in imposibilitatea de a isi construi de la zero o casa noua. Cu alte cuvinte, polita PAD reprezinta „o plasa de siguranta”.


Conform Legii nr. 260 promulgate in anul 2008 locuintele cetatenilor romani sunt de doua feluri. Prima categorie, numita si cea a locuintelor de tip A, cuprinde locuintele cu structura de rezistenta confectionata din metale, beton armat sau din lemne.


De asemenea, tot in categoria locuintelor de tip A sunt cuprinse si cladirile cu peretii confectionati din caramida arsa, din piatra arsa sau din orice alt material care a trecut printr-o serie de procese de tratare, fie chimice, fie termice. Proprietarii acestor locuinte trebuie sa plateasca suma de 20 de euro. In schimb, in cazul in care va avea loc vreun dezastru natural, acestia vor fi despagubiti cu suma de 20.000 de euro.


A doua categorie, numita cea a locuintelor de tip B, cuprinde cladirile care au structura de rezistenta construita din caramizi sau din pietre care nu au fost supuse proceselor de tratare termice sau chimice. Tot in aceasta categorie este cuprinsa absolut orice locuinta ai carei pereti sunt ridicati din materiale netratate din punct de vedere termic sau chimic. Proprietarii locuintelor de tip B sunt obligati sa achite suma de 10 euro pentru a intra in posesia unei polite PAD de la firma de aigurare si vor fi despagubiti cu suma de 10.000 de euro.


Asigurarea PAD- in ce situatii despagubeste proprietarii de locuinte?


Asigurarea PAD despagubeste cu sumele mentionate in randurile de mai sus toti proprietarii de locuinte, care au fost avariate partial sau in totalitate in urma unui dezastru natural. In acest sens, asigurarea PAD acopera urmatoarele calamitati:


  • Cutremurele naturale, a caror cauza consta in miscarea placilor tectonice
  • Atunci cand au loc indundatii din cauza precipatiilor abundente
  • Atunci cand apa s-a revarsat peste digurile raurilor sau a lacurilor sau atunci cand digurile s-au rupt din cauza precipitatiilor    
  • Atunci cand au loc alunecari de teren provocate de cutremure sau de eroziunea solului

Pe langa aceste lucruri, este necesar sa se mentioneze si in ce situatii polita PAD nu acopera pagubele materiale. Acestea sunt urmatoarele:


·         In cazul in care are loc o inundatie provocata de shimbarea artificiala a unui curs de apa

·         In cazul in care alunecarile de pamant sunt cauzate de sapaturi sau de lucrarile edilitare

·         In cazul in care pamantul de sub locuinta s-a tasat din cauza greutatii casei

·         In cazul in care solul se dilata din cauza succesiuni inghet/dezghet si cauzeaza fisuri in fundatia imobilului

Legea nr. 260/ 2008 are drept principal obiectiv formarea unei rezerve de capital astfel incat, daca au loc dezastre naturale, Romania sa fie asigurata financiar.

  91 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings