newsletter rss
HotNews.ro

Care este cea mai buna alegere: parchet din lemn masiv, laminat sau stratificat?


PDF Print
A | a
E-mail
de alldigital | Marţi, 26 septembrie 2017, 10:12 webReleases | Arhitectura/Design

Tipul de pardoseala denumit parchet dateaza din Franta anilor 1600. Cuvantul parquet se traduce "spatii mici inchise", referindu-se la formele geometrice din lemn care alcatuiesc parchetul. Popularitatea sa s-a raspandit rapid, iar parchetul din lemn a devenit alegerea perfecta pentru multe dintre cele mai bune case din Europa.


Thomas Jefferson a vizitat Franta in anul 1760 si ajunge sa popularizeze parchetul in Statele Unite. El a ales un model de parchet numit Monticello ("€žmunte mic") pentru conacul sau din Virginia si a fost atat de entuziasmat de aceasta pardoseala incat si-a numit casa dupa el.


In ciuda aspectului elegant, parchetul din lemn masiv ridica mai multe probleme de intretinere si in ceea ce priveste montarea lui. De aceea, in perioada moderna, a aparut parchetul laminat, realizat din material sintetic, si parchetul stratificat, o combinatie intre cel din lemn masiv si cel laminat – realizat prin suprapunerea mai multor straturi dar, spre deosebire de parchetul laminar care este sintetic, aici este vorba de straturi de lemn.


Care sunt avantajele parchetului triplustratificat?


Parchetul triplustratificat este o alternativa pentru podele din lemn masiv, evidentiindu-se printr-o rezistenta superioara si prin capacitatea de a se potrivi la diferite interioare.


Prin modul in care acesta este realizat si modul de montare, parchetul triplustratificat face ca pardoseala sa fie mai durabila decat alte tipuri de pardoseli din lemn, inclusiv cele din lemn masiv si multistratificat. Parchet triplustratificat creeaza o podea extrem de stabila si capabila sa-si mentina forma in ciuda schimbarilor bruste de temperatura, ceea ce il face perfect pentru incaperi supuse la temperaturi diferite.


Iata alte avantaje ale unui parchet triplustratificat:

  • Cel de esenta tare este mai potrivit pentru subsoluri, terase incaperi care pot fi expuse la umiditate.

  • Cel de esenta tare este adecvat pentru incaperile cu incalzirea prin pardoseala.

  • Se gaseste intr-o mare varietate de texturi, aspecte si finisaje care se potrivesc cu mai multe gusturi si nevoi.

  • Instalarea parchetului din lemn triplustratificat este mai usoara si mai ieftina decat montarea parchetului din lemn masiv.

  • Este realizat din lemn real dar, datorita finisajelor, poate avea un aspect care sa se potriveasca perfect cu interioarele mai futuriste.

  • Parchetul din lemn triplustratificat rezista o viata si, la nevoie, poate fi slefuit si retehnologizat pentru a arata ca nou.


  116 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by