newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: STUDIU: In Romania, 7 din 10 tineri isi redecoreaza frecvent locuinta. Afla care sunt motivele din spate!


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Joi, 16 februarie 2017, 10:27 webReleases | Arhitectura/Design

Camera unui tanar inainte si dupa redecorarea | Foto: webPR.ro

Care sunt motivele pentru care acestia aleg sa-si schimbe mobila si decorul din interiorul locuintei si de ce aleg sa faca lucrul acesta de cel putin doua ori pe an?

 

Ne-am gandit sa oferim cateva raspunsuri mai jos:


·         Acumularea excesiva de bunuri materiale ridica o problema in legatura cu limitarea spatiilor de depozitare. Romanii cheltuie foarte multi bani pe achizitionarea unor produse care nu au neaparat o functionalitate, ci sunt strict decorative. Obsesia compulsiva de a merge la shopping de 3 ori pe saptamana rezulta in acumularea de obiecte care nu sunt neaparat necesare, dar care le calmeaza impulsul de a cumpara, cel putin pe moment. Oamenii cumpara tot felul de lucruri pentru a-si masca nefericirea. Iar acestea se aduna si se tot aduna, pana cand proprietarii raman fara spatii de depozitare. Aici intervine nevoia de a redecora, sau cel putin de a gasi noi solutii de depozitare. Cateva idei ar putea fi: cutiile de depozitare, rafturile pentru pereti, bibliotecile sau comodele. Cei interesati pot da un click aici ca sa-si aleaga modelul dorit.

 

·         Nevoia de noutate. Tinerii se plictisesc rapid de orice: de job, de relatii, de muzica, de filme si carti. Absolut orice activitate intreprinsa de generatia Y trebuie sa fie in permanenta reimprospatata. Acelasi principiu se aplica si la felul in care este decorata locuinta. Tinerii simt constant nevoie de schimbare, de noutate, motiv pentru care cel putin de doua ori pe ani recurg la modificari in ceea ce priveste mobilierul, amenajarea sau culoarea peretilor. De asemenea, ei isi cumpara frecvent aparatura electronica moderna si performanta pentru a fi tot timpul in pas cu schimbarile care au loc in domeniul tehnologic. In spatiile locuite de tineri, lucruri vin si pleaca, iar totul se schimba cu o viteza naucitoare.

 

·         Tranzitia catre maturitate. O parte dintre romanii care isi amenajeaza locuintele frecvent o fac pentru ca trec printr-un proces de tranzitie la maturitate. Cu alte cuvinte, imediat ce schimba prefixul si depasesc varsta de 30 de ani, un beculet se aprinde in mintea lor, care ii atentioneaza ca au inaintat in varsta si ca a venit vremea sa adopte un comportament de adult. De aici provin schimbarile in mentalitate si, dupa cum putem observa, si in propria locuinta. Acum, adultii vor ca lucrurile ce ii inconjoara sa reflecte personalitatea si varsta lor, vor sa isi creeze un mediu care sa fie in concordanta cu noile tabieturi. De aceea, vor alege sa inlocuiasca mobila de culori aprinse cu piese mobiliere in culori neutre, cu un design simplu, dar practice. Vor face acelasi lucru si in ceea ce priveste culoarea peretilor, optand pentru nuante mai inchise, in detrimentul celor deschise si tineresti.

 

Asa cum este normal, schimbarile in plan psihologic atrag dupa sine schimbari in celelalte planuri: adoptarea de noi comportamente, schimbarea locului de munca, a prietenilor si, printre altele, a modului in care este amenajata si decorata locuinta. 

  79 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by