newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: URBAN TALKS pune in discutie calitatea locuirii in marile orase


PDF Print
A | a
E-mail
de Onomatopy | Miercuri, 13 aprilie 2016, 18:04 webReleases | Arhitectura/Design

Urban Talks pe 15 si 21 aprilie | Foto: webPR.ro

Seria de conferinte matinale despre orase mai prietenoase, Urban Talks, continua in luna aprilie cu doua teme noi derivate din tema generala, calitatea locuirii in aglomerarile urbane. Discutiile fac parte din proiectul mai amplu Urban INC, initiat de Asociatia Odaia Creativa. Bucurestenii interesati de dinamica urbana si de felul in care resursele comunitatii sunt folosite pentru crearea de valoare in orase sunt asteptati pe 15 si pe 21 aprilie la ARCUB Gabroveni. Intrarea este libera in limita locurilor, dupa confirmarea pe Eventbrite.  

 

Vineri 15 aprilie, de la 9.30 la 11.30 se vor explora efectele resurselor limitate ale sectorului public si felul in care locuim si ne administram orasele cu Ania Rok, Coordonator programe pentru guvernare si inovare sociala in cadrul ICLEI (Local Governments for Sustainability), o retea vasta a primariilor din intreaga lume. Pasionata de viata oraselor, munca Aniei Rok consta in conectarea cercetarii cu actiunea sociala si facilitarea proceselor de tranformare in sectorul public.

Gerard Roemers, cercetator si consultant in cadrul Metabolic (Olanda) este expert in economie circulara si in descoperirea parghiilor prin care pot fi inchise ciclurile de consum ale materiei, apei si energiei. Gerard este interesat de ecologie industriala si implicat in consultanta strategica, cu accent pe interventii sistemice in diferite sectoare ale economiei globale si regionale. Care sunt principiile economiei circulare si ce lipseste Bucurestiului pentru a deveni un oras circular?

Al treilea invitat, Eugen Panescu este partener fondator al biroului de arhitectura Planwerk din Cluj. In 10 ani de activitate, a participat la generarea de strategii urbane, planuri urbanistice generale si zonale, concepte de dezvoltare si regenerare urbana sau strategii de reabilitare a spatiilor publice. Este cadru asociat al Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Cluj si delegat al Ordinului Arhitectilor din Romania in Consiliul Arhitectilor din Europa. Discutia va fi moderata de Anamaria Vrabie, co-fondator Urban INC/ Odaia Creativa.

Urban Talks continua joi 21 aprilie, tot de la 9.30, la ARCUB. Dr. Nancy Holman, director al Programului de Dezvoltare Urbana si Regionala din cadrul London School of Economics and Political Science (LSE), se va afla la Bucuresti pentru a vorbi despre regenerare urbana si dezvoltare condusa de comunitate. LSE este una din cele mai reputate institutii de invatamant superior in stiintele sociale din lume, gazduind 220 de centre de cercetare, 16 dintre absolventii sai fiind si laureati ai premiului Nobel. Programul in Dezvoltare Urbana si Regionala are un caracter puternic interdisciplinar, reteaua de alumni acoperind organizatii interguvernamentale, servicii de consultanta si autoritati publice din intreaga lume.


In ce masura instrumentele de regenerare urbana la nivel de cartier sunt eficace pentru dezvoltarea zonelor urbane marginalizate? Dr. Nancy Holman va prezenta schimbarile reale produse in Marea Britanie in aproape 50 de ani de politici urbane de regenerare. Recent, Nancy a lucrat la mai multe proiecte de cercetare privind valoarea economica a zonelor de conservare din Anglia sau criza locuirii din Londra. Se va incerca apoi transpunerea argumentelor intr-o suma de nevoi pentru orasele si cartierele defavorizate din Romania. Moderatorul dezbaterii va fi Irina Paraschivoiu, co-fondator UrbanINC/ Odaia Creativa.

 

Dupa conferinta din Bucuresti, vineri 22 aprilie, Dr. Nancy Holman se va afla la Cluj si va vorbi despre guvernanta zonelor metropolitane.

Urban Talks nu se adreseaza specialistilor, ci oricui este interesat de dezvoltare urbana, fiind  gandite ca un impuls de inspiratie de cate doua ore cu invitati reputati din Romania si din lume. Discutiile au loc in limba engleza. Intrarea este libera in limita locurilor, dupa confirmarea pe Eventbrite. DETALII: www.odaiacreativa.ro, hello@urbaninc.ro sau pe pagina de Facebook Urban INC.

 

Urban Talks este parte din Urban INC (Urban Insights Center), un proiect Odaia Creativa finantat prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Din mai 2016 Urban INC se deschide in Splaiul Unirii 160, Bucuresti. Parteneri: Federatia Zonelor Metroplitane si Aglomerarilor Urbane din Romania, Norwegian Institute for Urban and Regional Research, NOD Makerspace, La Firul Ierbii. Cu sprijinul: ICLEI – Local Governments for Sustainability, London School of Economics and Political Science (Programul Dezvoltare Urbana si Regionala).

 

Urban INC este initiat de Anamaria Vrabie si Irina Paraschivoiu. Echipa Urban INC: Alexandra Timofte, Alina Chirvase (Onomatopy), Ioana Bitin, Monica Grigore, Oana Pop.

Odaia Creativa este o organizatie non-guvernamentala, non-profit fondata in Bucuresti in iunie 2010. Folosim o  combinatie de instrumente vizuale, cercetare si noile media pentru a imbunatati intelegerea proceselor de dezvoltare urbana si regionala in Europa Centrala si de Est de catre comunitati locale si autoritati locale/nationale.

  126 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings