newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Samsung IMAX se intoarce in format digital


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 25 noiembrie 2010, 15:54 webReleases | Alte Servicii

logo Cinema City | Foto: Civitas Global Romania
Bucuresti, 25 noiembrie 2010 – Sala Samsung IMAX, din incinta Cinema City Cotroceni, se redeschide pentru public incepand cu noaptea aceasta (25-26 noiembrie). In ultimele trei saptamani, sala a fost inchisa pentru a fi adaptata la noua tehnologie digitala IMAX.  

Sala Samsung IMAX este a 2-a din cele 9 sali IMAX detinute de operatorul international Cinema City in Europa, care adopta aceasta tehnologie. In plus, sala Samsung IMAX din Cinema City Cotroceni este una dintre putinele din lume care au adoptat deja acest format digital lansat de corporatia IMAX in anul 2008.

Noul format digital reconfigureaza experienta cinematografica IMAX, permite vizionarea subtitrarilor in format 3D si amplifica substantial calitatea imaginii si acuratetea sonorizarii. Sunetul digital necomprimat, emis de difuzoarele patentate IMAX elimina cea mai mare parte din distorsiuni, iar calitatea acestuia sporeste senzatia de imersiune in lumea filmului, caracteristica experientei IMAX. Proiectiile difuzate pe IMAX digital vor fi difuzate in continuare prin intermediul a doua proiectoare separate,  care folosesc lentilele patentate IMAX.

"Suntem bucurosi sa anuntam deschiderea noului IMAX digital, care ne alineaza la tehnologia actuala de top din lumea divertismentului cinematografic. Ne dorim cu adevarat sa oferim o experienta unica si completa publicului nostru. Digitalizarea tehnologiei IMAX este inca o dovada a angajamentului companiei Cinema City fata de public si, mai ales, a dorintei noastre de a oferi cele mai noi servicii si cea mai buna calitate”, declara Ela Siromascenko, Specialist Marketing Cinema City Romania.

Prima proiectie care fi gazduita pe ecranul IMAX digital este prima parte a mult-asteptatului „Harry Potter si talismanele mortii”, care va fi difuzat in format 2D digital.

Sala Samsung IMAX a aniversat de curand primul an de existenta pe piata cinematografica din Romania. Cinematografele din reteaua Cinema City continua sa ofere clientilor cele mai bune facilitati, cele mai moderne tehnologii si serviciile de cea mai inalta calitate, la standarde internationale.

Despre Cinema City

Cinema City International, companie listata la bursa din Varsovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel si din Europa Centrala si de Est. Compania isi dezvolta continuu reteaua pe o piata de peste 100 de milioane de locuitori, distribuita in sase tari: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria si Romania.

Activitatea companiei incepe inca din 1929, in Israel, Cinema City dezvoltandu-se rapid si devenind lider de piata in aceasta tara. A urmat apoi extinderea in afara Israelului, cu primul multiplex al companiei deschis in Ungaria, in 1997. In prezent, Cinema City detine, in cele sase tari, o retea de 72 de cinematografe multiplex, cu un total de 700 de sali si o capacitate de peste 137.000 de locuri. Cinema City este operatorul de cinema cu cea mai mare rata de crestere din Europa, cu peste 39 de multiplexuri (un total de 394 de sali) in faza de constructie, in acest moment.

Pe langa vanzarile generate din bilete si servicii, in multiplexuri, Cinema City obtine venituri si din distributia de film (avand si licenta exclusiva de distributie pentru productiile Disney in Israel, Polonia, Ungaria si Romania prin subsidiara sa Forum Film), din vanzari de DVD si VHS, publicitate si diverse proiecte imobiliare legate de complexurile cinematografice operate. Grupul Cinema City International are peste 3.000 de angajati in cele 6 tari unde detine retele de cinematografe.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  694 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings