newsletter rss
HotNews.ro

MVGM va achiziționa divizia de property management a JLL în Europa continentală, acordul punând bazele unei alianțe între cele două companii


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 2 iulie 2019, 13:27 webReleases | Alte Servicii

MVGB va achizitiona divizia de property management a JLL | Foto: MVGM
​​Compania olandeză MVGM și firma de servicii profesionale imobiliare JLL anunță astăzi că au ajuns la un acord prin care MVGM va prelua divizia JLL de property management din Europa Continentală, inclusiv echipele specializate în managementul centrelor comerciale, creând astfel un jucător cu prezență în întreaga Europă.

În același timp, cele două companii au încheiat o alianță care le va permite ca în viitor să dezvolte și să deservească o bază comună de clienți.

Principalele aspecte ale acordului includ:

- MVGM intră în top 5 cei mai importanți jucători pe piața de propery management la nivel european (numărul 1 în Olanda și unul dintre liderii din Germania);

- Facilitează accesul MVGM, prin intermediul a 540 de angajați, la alte opt țări din Europa, respectiv Spania, Portugalia, Belgia, Luxemburg, Polonia, Cehia, România și Slovacia și va permite extinderea activității din Olanda și Germania;

- Portofoliul MVGM din Olanda și Germania, în suprafață de 6,4 milioane de metri pătrați va crește cu peste 12 milioane de metri pătrați;

- Asigură companiei acces la un număr suplimentar de clienți de top, inclusiv la principalii investitori imobiliari globali;

- Permite companiei JLL să ofere în continuare clienților acces la serviciile de property management prin alianța cu un partener specializat și cu expertiză în domeniu.

Menno van der Horst, Membru în Consiliul de Administrație MVGM: "Această tranzacție reprezintă un pas important în creșterea companiei și este în linie cu strategia MVGM. Creăm astfel nu numai un lider european pe piața de property management, ci și un partener specializat pentru clienții noștri, cu vastă experiență. Clienții noștri, care operează la nivel international, vor beneficia de un parteneriat care combină expertiza dobândită la nivel international și cea oferită de echipele locale și expertiza digitală, inclusiv în colectarea și vizualizarea datelor. În același timp, angajații noștri – actuali și viitori – vor avea oportunitatea de a face parte dintr-o organizație dinamică."

Guy Grainger, Director General în zona EMEA la JLL: "Această vânzare și alianță cu MVGM oferă echipelor noastre de specialiști în domeniul property management din întreaga Europă oportunități de creștere și de dezvoltare în viitor. Alianța cu MVGM oferă în continuare accesul clienților la cele mai bune servicii de property management și ne permite să asigurăm acestora o gamă largă de servicii imobiliare în întreaga Europă continentală, iar prin intermediul partenerului nostru de încredere, inclusiv de property management. Avem încredere în alianța cu MVGM prin intermediul căreia vom dezvolta și deservi o bază comună de clienți."

Accelerarea strategiei de creștere a companiei MVGM

Preluarea diviziei de property management din Europa Continentală a JLL reprezintă un pas important în implementarea strategiei de creștere a MVGM. De asemenea, operațiunea vine ca o completare a procesului de optimizare a activității MVGM prin digitalizare și inovare, în vederea oferirii de servicii de cea mai bună calitate.

Scopul MVGM este să devină un lider pe piața de property management din Europa.

MVGM a crescut rapid în ultimii cinci ani prin intermediul mai multor achiziții. Cele mai importante achizitii realizate cu succes au fost PropertyFirst din Germania în 2019, fuziunea cu Verwey în 2018 și achiziția companiei Actys în 2016.

Calendarul tranzacției

Preocuparea MVGM și JLL este să asigure clienților un transfer lin între organizațiile JLL și MVGM. Clienții vor colabora în continuare cu aceiași property manageri cu care lucrează în prezent. Clienții vor beneficia de sistemele, serviciile și procesele actuale, având avantajul suplimentar al unui partener specializat și cu experiență vastă.

MVGM va integra în etape noile activități în afacerea sa curentă, în colaborare cu JLL, tranzacția urmând să fie închisă separat în fiecare țară, în perioada septembrie-decembrie 2019, după ce MVGM va obține toate aprobările de la autoritățile de reglementare.

Prioritatea MVGM până la închiderea tranzacției este de a crea infrastructura necesară funcționării în țările în care nu este încă prezentă.

Detaliile financiare ale tranzacției nu vor fi publicate.

Despre MVGM
MVGM activează în domeniul imobiliar, cu focus pe sectorul de property management, având aproximativ 900 de angajați în peste 20 de locații diferite din Olanda. În ultimii cinci ani, a crescut rapid prin intermediul achizițiilor, ținta fiind de a deveni lider pe piața europeană de property management. De la începutul 2019, MVGM este prezentă în Germania, în urma preluării companiei PropertyFirst, cu 80 de angajați care lucrează în opt birouri. Având o istorie de 70 de ani, compania are cunoștințe ample despre dinamica locală, combinată cu experiența internațională. Clienților li se oferă o paletă largă, completă și integrată de servicii cu o specializare în property management. Cu un portofoliu care include 90.000 de proprietăți rezidențiale, 9.000 de tranzacții de închiriere rezidențiale, 70.000 de apartamente cu 3.200 de asociații de proprietari și cu o suprafață de 1,5 milioane de metri de spații de birouri și comerciale și 1,5 milioane de metri pătrați de spații de retail aflate în administrare, MVGM este cel mai mare manager de proprietăți din Olanda. În Germania, PropertyFirst administrează 3,4 milioane de metri pătrați de imobile comerciale, mai mult de 15.000 de locuri de parcare, 1.000 de case și mai mult de 50 de asociații de proprietari. MVGM lucrează pentru investitori naționali și internaționali, bănci și finanțatori, asociații de locuințe, antreprenori, companii de asigurări, guverne și agenții guvernamentale.

Despre JLL
JLL (NYSE: JLL) este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clienţilor care doresc să obțină valoare adăugată prin deţinerea, închirierea sau investițiile în proprietăți imobiliare. Înregistrând venituri anuale globale de 16,3 miliarde dolari, JLL activează în 300 de sucursale în 80 de țări și înglobează cca 91.000 de. JLL este numele brand-ului, fiind o marcă înregistrată a companiei Jones Lang LaSalle Incorporated. Pentru informații suplimentare, vizitați www.jll.com.
  420 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by