newsletter rss
HotNews.ro

Top 3 motive pentru care un MAGAZIN ONLINE poate da faliment


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Marţi, 6 februarie 2018, 16:26 webReleases | Alte Servicii

faliment-magazin-online | Foto: webPR.ro

In ziua de astazi, spatiul virtual reprezinta o adevarata oportunitate pentru a incepe un business de succes. Acest lucru este datorat faptului ca shopping-ul online a devenit una dintre cele mai rapide si usoare metode de cumparaturi, dar si faptului ca cele mai multe dintre persoanele interesate de anumite produse cauta informatii relevante despre acestea pe Internet. Din aceste motive, tot mai multi antreprenori decid sa isi deschida un magazin online.


In ciuda acestor lucruri, o mare parte dintre cei care au un business in mediul virtual ajung in faliment intr-un an sau doi, ceea ce reprezinta o experienta neplacuta atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere psihologic. Astfel, pentru a evita aceasta situatie, este esential sa cunosti care sunt motivele falimentului in online si ce poti face pentru a-l preveni.

 

Iata 3 motive pentru care un magazin online poate intra in FALIMENT:

 

1.NU ai un plan de afaceri pus la punct


Unul dintre cele mai intalnite motive pentru care magazinele online ajung in faliment este lipsa unui plan de afaceri. Desi in mediul virtual lucrurile par sa se intample mult mai simplu decat in offline, in ambele cazuri, daca nu exista o strategie pe termen lung, efectul este inevitabil, si anume falimentul. Cu alte cuvinte, daca iti doresti ca magazinul tau sa reziste in timp si chiar sa aiba succes, trebuie sa te asiguri ca ai un plan bine pus la punct, ca faci estimari de piata, ca formezi o echipa competenta si, mai ales, ca stii cu exactitate care sunt produsele pe care le vei oferi spre vanzare. Asadar, ai grija ca inainte de a porni la drum, sa iti faci o strategie, cel putin pentru primii doi ani de activitate. De asemenea, nu lansa magazinul inainte de a analiza cu atentie nisa in care vrei sa activezi si de a cere opinia celor care au experienta in acest domeniu.

 

2.Site-ul NU beneficiaza de un certificat SSL


In afara de lipsa unui plan de afaceri, pe lista motivelor pentru care un magazin online poate da faliment se regaseste si acela ca site-ul respectiv nu beneficiaza de un certitificat SSL. Acesta din urma are rolul de a securiza schimbul de informatii pe Internet, cum ar fi datele cardurilor bancare sau parolele. Mai exact, acest certificat de securitate ofera un grad sporit de confidentialitate si siguranta, reducand riscul ca informatiile respective sa fie folosite de o terta parte. Astfel, magazinele online si site-urile care beneficiaza de acest certificat prezinta mult mai multa incredere pentru utilizatori si, implicit, atrag mai multi clienti. In acest sens, poti  achizitiona un certificat SSL de pe https://www.pidginhost.com/ro/ssl-certificates/, care te va ajuta, in mod cert, sa castigi increderea potentialilor tai clienti si, de asemenea, sa eviti falimentul.

 

3.Magazinul NU este promovat in spatiul virtual


Nu in ultimul rand, un alt motiv pentru care un magazin online poate intra in faliment este reprezentant de lipsa promovarii in spatiul virtual. Chiar daca milioane de oameni folosesc Internetul in fiecare zi, acest lucru nu inseamna ca vizitatorii vor ajunge singuri la tine pe site. Si in mediul online, la fel ca in offline, pentru ca un business sa fie de succes, este esential ca acesta sa aiba vizibilitate. In consecinta, daca detii un magazin online si iti doresti ca acesta sa nu ajunga in faliment, este necesar sa apelezi la o serie de servicii privind publicitatea digitala. Printre cele mai importante metode de promovare pe care ar trebui sa mizezi se regasesc si optimizarea SEO a site-ului, e-mail marketing-ul, utilizarea Google AdWords si, bineinteles, Facebook Ads. Fara indoiala, prin intermediul campaniilor SEO si Social Media, vei reusi sa iti promovezi magazinul online, sa atragi din ce in ce mai multi clienti si, totodata, sa eviti falimentul.

 

Iata, asadar, trei dintre principalele motive pentru care un magazin online poate intra in faliment, dar si ce trebuie sa faci pentru a evita o astfel de situatie.

  189 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by