newsletter rss
HotNews.ro

Cazare pensiuni Cluj


PDF Print
A | a
E-mail
de amy_abira | Joi, 20 iulie 2017, 15:32 webReleases | Alte Servicii

Daca sunteti in cautare de cazare pensiuni in Judetul Cluj noi va recomandam pensiunea noastra. Aici veti putea imbina relaxarea cu activitatile inedite si variate pentru a avea un sejur perfect. In cele ce urmeaza va prezentam si o mica parte de istorie a Clujului. Pentru arhitectura si istoria sa Clujul atrage in fiecare an mii de turisti atat de la noi din tara cat si international.

Orasul Cluj Napoca se afla in zona centrala a Transilvaniei, in zona de legatura dintre Apuseni si Podisul Somesan. Se intinde pe vaile raurilor Somesul Mic si Nadas si prin unele prelungiri pe vaile secundare ale Popestiului.

Prima sa atestare documentara, a fost facuta de Claudius Ptolemeu. Acesta mentiona aici una dintre cele mai insemnate localitati din Dacia care purta denumirea de Napuca. O prima atestare a Napocii romane dateaza din perioada urmatoare ce a avut loc dupa razboaiele de cucerire desfasurate in Dacia si consta intr-o borna militara care a fost descoperita la Aiton si care a aparut pentru ca acolo se construia un drum strategic.

Pentru ca a fost fondata pe malul drept al Somesului, Napoca a fost mai intai un simplu vicus. Ea a ajuns asezare urbana sau civitas in perioada imparatului Hadrian, purtand denumirea de Minicipium Aellium Hadrianum Napoca, atestat si in inscriptii. Fiind o capitala a acestei provincii, Napoca a fost ridicata ulterior la rang de colonie si este numita Colona Aurelia Napoca. Acest privilegiu a fost a cordat de Marcus Aurelius. Orasul se bucura de asemenea de titlul ius italicum care prevede mai multe facilitati fiscale oferite pentru cetateni. Sunt mai multe dovezi arheologice pentru continuitatea romana in Napoca.

Cetatea Clujului a castigat pana in secolul XV recunoastere europeana. Arhitectura specifica europeana si stilul gotic tarziu se regasesc si in Biserca Sf. Mihail dar si in arhitecturile locuintelor particulare. DUpa ce s-a sfarsit primul razboi mondial si a avut loc Marea Unire, Transilvania a facut parte din Regatul Romaniei.
  82 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by